Roditelji priznali: Otkačena pitanja iz trenutnog očaja

Radiosarajevo.ba
Roditelji priznali: Otkačena pitanja iz trenutnog očaja
Pixabay / Roditelji priznali koja su urnebesna pitanja pretraživali na internetu iz očaja

Pretraga interneta odavno je zamijenila roditelje, prijatelje i stručnjake. Kada je netko u potrazi za brzim odgovorom i rješenjem, savjet će prvo potražiti na internetu.

Isto je i kad su u pitanju djeca, piše Index.hr. Za portal Mamamia stotinu majki i očeva otkrilo je najčudnija pitanja koja su ikada pretraživali.

Rezultati su otkrili da redovno imaju pitanja poput ''Kako izgleda normalna stolica?'' ili ''Kako natjerati dijete da obavi veliku nuždu?''

Zanima ih i zbog čega njihova djeca jedu bojice i pijesak, dok neki jednostavno pitaju: ''Je li moje dijete normalno?''

Postoje i oni koje zanima kako djetetu očistiti nos ili kako oprati intimne dijelove tijela, a visoko na ljestvici su i savjeti koji se tiču uklanjanja boje, zemlje, hrane i krvi s odjeće ili namještaja.

''S tehnološkim napretkom pojavila se i potreba da ljudi dobiju odmah odgovor na svoja pitanja. Prije su morali otići u knjižnicu i odgovore potražiti u literaturi dok danas pomisle, upišu u tražilicu i dobiju odgovor'', izjavio je dr. Jacobus Liebenburg za Mirror UK.

Urnebesna pitanja roditelji postavljaju i na forumima i društvenim mrežama pa su na Redditu neka od najbizarnijih:

''Poslužuje li se alkohol u Disneylandu?'', ''Zašto me djeca žele gledati u kupaonici?'', ''Kako organizirati pogreb za zlatnu ribicu?'', ''Koja je najranija dob kada dijete mogu poslati u školu?'' i ''Kako ukloniti mrlje od velike nužde s tepiha?''

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije