Čiste misli / Riječi koje trebate izbaciti iz svog rječnika da biste bili sretniji

06. 09. 2018. u 15:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Vaše zdravlje počinje s vašim umom, brigom o sebi i eliminacijom stresa. Kada to dovedete u red, kao i san i prehranu, redovnu vježbu - činit će se toliko lako biti sretniji.

Mnogo toga proizlazi iz načina na koji razgovaramo s drugima, ali i sa sobom, piše Index.hr. Razmislite, koje riječi koristite najčešće? Imate li poštapalice?

Osim čišćenja ormara, potrebno je napraviti čišćenje našeg vokabulara i misli. Ovo su neke od riječi koje biste trebali izostaviti iz dnevne upotrebe:

1. Ne mogu

Cjelina od dvije suprotne riječi glavna je kočnica prema uspjehu i ostvarenju ciljeva. Prestanite vjerovati da nešto ne možete napraviti, da nešto ne smijete, odnosno ne možete izvesti i počnite same sa sobom razgovarati na pozitivan i optimističan način.

2. Ali

Sve dok budete tražile isprike, tapkat ćete u mjestu i nećete vidjeti niti osjetiti napredak. Čak i ako vam se dogodi da prespavate trening, da pojedete neki lošiji obrok ili ne date sve od sebe na poslu, i dalje živite, i dalje napredujete i dalje možete. Jedan dan, obrok ili trening ne čine razliku, zato umjesto da kažete "U posljednjih mjesec redovno sam trenirala, ali jučer sam prespavala trening", recite: "U posljednjih mjesec dana redovino sam trenirala! I sutra ću opet trenirati!"

3. Nikad

To je riječ koja je glavna prepreka između vas i sreće. Ako vjerujete da nikada nećete izgubiti višak kilograma - nećete. Ako vjerujete da nikada nećete dobiti baš taj posao koji želite, povišicu plate - nećete.

Vaš život se odvija onako kako vi vjerujete da treba da se treba odvija. Zato riječ ''nikad'' uvijek zamijenite pozitivnim riječima poput ''uvijek'', ''mogu'' i ''hoću''.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA