Recept za domaću Nutellu: Zdravija, ukusnija i sprema se za 20 minuta
Da li se zapitali šta se zapravo krije u klasičnoj Nutelli? Palmino ulje, rafinisani šećer i gomila dodataka koji vašem tijelu nisu potrebni. A šta ako vam kažemo da možete sami da napravite zdraviju i još ukusniju verziju kod kuće – domaću Nutellu?
Bez vještačkih sastojaka, sa pravim lješnjacima i čistom čokoladnom magijom.
Recept za domaću Nutellu je jednostavan za pripremu i bit će gotova za manje od 20 minuta. Sve što vam je potrebno su nekoliko osnovnih sastojaka i dobar blender – a rezultat? Čokoladni užitak bolji od bilo čega što ste ikada kupili u prodavnici.
Znate li kolika je maksimalna dozvoljena brzina na autoputevima bivše Jugoslavije?
Domaća Nutella – recept
Sastojci
- 2 šolje pečenih lješnjaka
- 2 kašike čokoladnog proteina
- 2 kašike kakao praha
- 1/2 šolje javorovog sirupa
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1 šolja vode
Priprema
- Rasporedite lješnjake na pleh i pecite ih u rerni na 180 °C oko 15 minuta.
- Ohlađene lješnjake ubacite u blender i blendajte dok ne dobijete glatki puter.
- Dodajte čokoladni protein, kakao, javorov sirup, maslinovo ulje i polovinu vode. Blendajte ponovo.
- Postepeno dodajte preostalu vodu dok ne postignete savršeno kremastu teksturu.
- Sipajte u staklenu teglu i uživajte bez griže savjesti!
Savjeti: Ova domaća Nutella je savršena za palačinke, smutije ili jednostavno – direktno na kašičicu!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.