Recept DIY maske Halle Berry za blistavo lice bez bora

0
Radiosarajevo.ba
Recept DIY maske Halle Berry za blistavo lice bez bora
Foto: Instagram / Halle Berry

Ako je neka slavna osoba 'otkrila fontanu mladosti', onda je to 54-godišnja Halle Berry.

Oskarovka svake godine kao da izgleda sve mlađe, a to može zahvaliti redovnom vježbanju i pravilnoj prehrani - a čini se, i odličnim kućnim maskama.

Prošle godine, dok je cijeli svijet bio u karanteni, na društvenim mrežama je otkrila koja joj je najdraža DIY (napravi sam/a, op.pr) maska za lice.

Halle je na svojoj Instagram stranici za zdravlje i wellness, Re-Spin, podijelila koji sastojci vam trebaju i tačne korake kako napraviti masku za lice kod kuće.

"Nema boljeg vremena za #SelfcareSunday ... Danas dijelim jedan od mojih omiljenih recepata za kućnu masku, koristeći sastojke koje mnogi od vas već imaju u kuhinji", napisala je na svom privatnom profilu na Instagramu. "Posvjetljuje, zateže, smanjuje male bore i pojačava taj prirodni sjaj... i vrlo je jednostavna."

Sastojci
2 kašike zelenog čaja
1 prstohvat kurkume u prahu
1/2 male kašike limunovog soka
ooko 60 ml običnog jogurta

Kako ju koristiti:

1. Stavite sve sastojke u zdjelicu i dobro ih promiješajte

2. Nanesite debeli sloj na lice i vrat i ostavite ga oko tri minute.

3. Dodajte DRUGI sloj (da, dobro ste pročitali) i ostavite ga još 10 minuta.

4. Isperite hladnom vodom i nanesite hidratantnu kremu koju inače koristite za lice.

Maska, tvrdi Halle, sadrži vrlo korisne sastojke za kožu. Prvo, limun "čisti, posvjetljuje i obnavlja" kožu, a hranjiva kurkuma smanjuje upalu.

Zeleni čaj moćni je dodatak koji sprječava "prerano starenje i bori se protiv UV oštećenja", dok jogurt djeluje kao eksfolijant i uklanja mrtve stanice kože.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije