Razmislite dva puta: Odjeća i sitnice koje ne treba da bacate

Radiosarajevo.ba
Razmislite dva puta: Odjeća i sitnice koje ne treba da bacate
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Niko ne voli da gleda farmerice u koje više ne može da uđe, haljine koje su odavno izašle iz mode, gomilu cipela koje nema više priliku da nosi...

Jednom kada se odvažite da pobacate ili poklonite ono što vam ne treba, trebalo bi pred nekim stvarima da zastanete i razmislite dva puta. Prema savjetu modnih stučnjaka, ovo su predmeti koje ne trebate bacati, jer će vam sigurno opet zatrebati.

Kaiši

Ako su u dobrom stanju i ako vam svojom veličinom još odgovaraju, nema potrebe da ih bacate. Čak i naizgled sasvim bezličan kaiš može da bude upravo onaj modni dodatak koji vašu pojavu može učiniti savršenom. 

Dizajnirane torbe

Postoji razlog zbog kog se skupe dizajnerske torbe smatraju “dobrim investicijama”. Ako imate ovakav jedan dragulj, ne bi trebalo da ga bacite. Ovakvu klasiku prije ili kasnije ćete poželjeti da nosite opet, a i znamo da moda ima efekat bumeranga.

Nakit

S nakitom je slično kao s kaiševima. Svakako nakit koji je izgubio sjaj, vremenom će biti neupotrebljiv, ali sve druge varijante je nepotrebno bacati.

Bijelo donje rublje

Pomislit ćete da je suvišno zadržavati taj bijeli komad čipke u svojoj fioci, ali ne. Baš kada poželite da obučete tu predivnu bijelu haljinu ili bijele hlače, otvorićete ladicu s intimnim rubljem i shvatiti da upravo one spašavaju dan. Naravno, ako nisu isprane.

Crna haljina

U ormaru svake savremene žene mora postojati ta jedna ultimativna crna haljina koju može da nosi u svim prilikama. Ako iznenada budete pozvani na koktel zabavu, prijem, važan sastanak, izlazak, ili neku drugu priliku, mala crna haljina u kojoj izgledate savršeno je vaš adut, prenosi Zenskimagazin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije