Propada carstvo kralja ulične mode: "Ovo je nevjerovatno tužan dan"

0
Radiosarajevo.ba
Propada carstvo kralja ulične mode: "Ovo je nevjerovatno tužan dan"
Foto: EPA-EFE / Philip Green s kćerkom Cloe

Modno carstvo Arcadia postalo je - utopija.

Tako bi se najkraće moglo opisati trenutno stanje britanske kompanije beskrupuloznog biznismena Philipa Greena (68), vlasnika poznatih brendova poput Topshopa, Topmana, Miss Selfridge i Dorothy Perkins, koja je ovih dana u Londonu proglasila bankrot.

Ugrožena je egzistencija četrnaest i pol hiljada radnika (već ih je otpušteno više od 9.000), a ne zna se ni što će biti s 550 trgovina u Velikoj Britaniji i Irskoj.

"Ovo je nevjerojatno tužan dan za nas. Prioritet nam je zaštititi radna mjesta i sačuvati financijsku stabilnost", rekao je izvršni direktor Arcadije, Ian Grabiner, priznajući da je kompanija suočena s najtežim uslovima poslovanja, prenosi Gloria

Kao spasitelj se javio tajkun Mike Ashley, nudeći zajam od 50 miliona funti, ali Philip Green ga je - odbio.

Kralja malo­prodajnih dućana sportske odjeće, naime, smatra najvećim rivalom pa mu je to bilo ispod časti. No, lako je njemu bildati ego kad ne mora strahovati za vlastitu sudbinu: prema procjenama američkog magazina Forbes, Philip Green i njegova supruga Christina (71), poznatija kao Tina, "teški" su 2,3 milijarde dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije