Pronalazak koji je oduševio i muškarce i žene

Radiosarajevo.ba
Pronalazak koji je oduševio i muškarce i žene
Danska pivara "To ul" ili "Dva piva" predstavila je svoj novi proizvod - pivo u prahu, koje je, kako tvrdi, uvijek spremno za konzumiranje na bilo kojem mjestu, čim mu se doda voda.

Osnivači ove pivare Tobias Emil Jensen i Tore Ginter kažu da se procesom zamrzavanja i isušivanja vrši odvajanje suhe materije piva na način koji ne mijenja ukus.

Za vrijeme tog procesa, voda i alkohol potpuno isparavaju iz piva, a u prahu ostaju šećeri, proteini, komponente koje ukusu daju gorčinu i aromatični elementi, piše Munchies.vice.com

Karakterističan ukus piva vraća se čim se prah zalije vodom, ali da bi se postigao pun efekat tradicionalnog pića, neophodno mu je dodati i alkohol.

Kompanija "To ul" navodi da je pivo u prahu napravljeno da bi ovo piće moglo da se konzumira na mjestima gdje je teško dostupno, poput izleta u prirodu ili avionskih letova.

Ipak, buduća verzija koja će sadržavati i alkohol mogla bi da bude blokirana u mnogim zemljama koje ne dozvoljavaju prodaju alkohola u prahu.

Pivara "To ul" osnovana je 2010. godine i već je postala poznata po proizvodnji neobičnih vrsta piva - sa aromom kafe ili raznog vrsta tropskog voća.  Proizvodi ove pivare, karakteristični i po upadljivoj ambalaži, danas se prodaju u preko 40 zemalja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije