Probajte domaći sirup od maslačka: Jeftino, lako i ukusno
/ Komentari (3)
Povratak na članakNAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.
.
Maslačak liječi a šećer poništava lječenje
Stabljika maslacka smatra se cistacem organizma, najbolja je da se koristi u prolecu kada su stabljika i list mladi i kvalitetni za ljudsku ishranu. Mozemo napraviti supice, salatu i razne sirupe. Ali umesto maslacka mozemo koristiti gljive i to medicinske prvenstveno sertifikovanu ganodermu i nemacki cordiceps koji je vepma koristan i lekovit za mnoge bolesti kao sto su kardiovaskularni problemi , za mnoge maligdne bolesti a pritom daju snagu i vracaju energiju.