Priča o uspjehu: Od porodičnog posla do regionalnog gospodarskog lidera

1
Promotivni tekst
Priča o uspjehu: Od porodičnog posla do regionalnog gospodarskog lidera
Foto: Naturavita / Proizvodni pogoni

Porodica Nemčević iz Pitomače uložila je svoju ustrajnost, znanje, svakodnevno usavršavanje i strast prema prirodi kako bi porodični posao izrastao u tvrtku koja je danas gospodarski pokretač u regiji.

Kako je sve započelo?

Spider grupa pozicionirala se kao regionalni lider u području uzgoja i prerade čaja, ljekovitog i aromatičnog bilja, a njihovi su proizvodi danas prisutni u SAD-u, Kanadi, Australiji, Japanu, Južnoj Koreji te u većini zemalja Evropske Unije. Imajući u vidu razmjere koje ova tvrtka doseže te činjenicu da poslovni rezultati 5 tvrtki okupljenih u Spider grupu svake godine obaraju rekorde, mnoge iznenađuje činjenica da je ovakva grupacija započela kao mali porodični posao.

Kamilica - undefined

Foto: Naturavita / Kamilica

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Početak tvrtke, naime, seže u 1990. godinu kada je Jasna Nemčević svoje znanje i ljubav prema preradi ljekovitog i aromatičnog bilja odlučila pretvoriti u posao u koji se ubrzo uključila cijela porodica. Porodični posao započeo je u Pitomači u Hrvatskoj, gdje se i danas nalaze polja kamilice kao i najsavremeniji pogoni za preradu bilja vrijedni 3,7 miliona eura.

Zašto Naturavita oduševljava kupce?

Kruna grupacije koja je svoje djelovanje posvetila bilju svakako je brend Naturavita u koju je porodica Nemčević pretočila sve svoje znanje i ljubav prema bilju kako bi stvorili prepoznatljive, visokokvalitetne čajeve čiji okusi oduševljavaju kupce.

Sastojci za Naturavita čajeve strogo su kontrolirani kako bi se zadovoljili visoki međunarodni standardi kvaliteta, poput International Food Standarda (IFS), najstrožeg standarda za proizvodnju hrane na svijetu!

Metvica - undefined

Foto: Naturavita / Metvica

Trud koji se ulaže u kvalitet prepoznali su vjerni kupci čajeva iz Naturavitina asortimana, a kako bi dodatno osigurali arome i blagodati čajeva, tvrtka je otišla i korak dalje. Naime, svi Naturavita čajevi u vrećicama dolaze pakovani u najmodernijim aroma omotačima koji čuvaju miris i aromu, a same vrećice čaja posebno su osmišljene i proizvedene tehnologijom dvostruke komore koja jamči bolju apsorpciju arome u šolji čaja.

Brojne kupce raduje i činjenica da je ambalaža Naturavita čajeva, od kutijica do aroma omotača, biorazgradiva i da se pri pakovanju ne koristi celofan, što govori o posvećenosti tvrtke ekološkoj i održivoj proizvodnji.

Okusi medalje vrijedni

Da su se vrhunski standardi itekako isplatili pokazuju i prestižne nagrade kojima su nagrađeni Naturavita čajevi. International Taste Institute nagradama Superior Taste nagradio je čajeve koje obožavaju i kupci u Bosni i Hercegovini, a to su čaj Naranča, cimet, kurkuma te čaj Đumbir, limun.

Medalje kojima su nagrađeni Naturavita čajevi - undefined

Foto: Naturavita / Medalje kojima su nagrađeni Naturavita čajevi

Osim toga, Naturavita je najpoznatija po ljekovitom čaju Uvin H koji je već godinama sastavni dio gotovo svake kućne ljekarne. U asortimanu ćete pronaći i bogat izbor rinfuznih čajeva, ljekovitog sljeza ili kadulje. Istražite bogatu ponudu Naturavita čajeva i posegnite za dobro poznatim okusima poput koprive, šipka i hibiskusa ili za nekom od funkcionalnih mješavina kao što su Breathe, Slim, Detox, Boost ili Balance.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije