Znate li koja se priča krije iza "osvetničke" haljine Lady Di

1
Radiosarajevo.ba
Znate li koja se priča krije iza "osvetničke" haljine Lady Di
FOTO:Screenshot / Princeza Diana/Elizabeth Debicki

Glumica Elizabeth Debicki u najnovijoj, petoj sezoni popularne serije 'The Crown' konačno nosi "osvetničku" haljinu princeze Diane.

Na setu nove sezone glumica koja je u 'Kruni' utjelovila Lady Di nosi savršenu repliku Dianine slavne haljine, a fanovi su oduševljeni prvim fotografijama i sličnošću između dvije slavne dame.

Netflixova serija koja je zainteresovala svijet govori o različitim generacijama britanske kraljevske porodice.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Peta sezona fokusirat će se na turbulentni brak princeze Diane i princa Charlesa. Australska glumica Elizabeth Debicki igrat će princezu Dianu u nadolazećoj sezoni.

Nove fotografije potvrdile su kako će se serija dotaknuti i Vanity Fair večere 1994. godine, održanoj u Serpetine Gallery u Londonu, kojoj je prisustvovala i princeza Diana.

Event koji je zapamćen po slavnom pojavljivanju princeze Diane održan je kratko nakon što je princ Charles javno priznao da je bio nevjeran princezi Diani dok su bili u braku.

Diana je prekršila kraljevski protokol kad se na večeri pojavila u izazovnoj crnoj koktel haljini sa spuštenim ramenima.

U prethodnim sezonama 'Krune', princezu Dianu utjelovila je Emma Corrin, koja je također rekreirala nekoliko Dianinih slavnih lookova, a nedavno je utjelovila i Kristen Stewart u filmu "Spencer".

"Osvetnička" haljina princeze Diane sad već ima kultni status, a dizajnirala ju je grčka modna dizajnerica Christina Stambolian. Haljina je dobila svoje ime zbog simbolike koju je predstavljala.

Princeza Diana/Elizabeth Debicki - undefined

FOTO:Screenshot : Princeza Diana/Elizabeth Debicki

Naime, Diana ju je nosila nakon što je princ Charles na televiziji javno priznao svoju nevjeru.

Princ Charles svoje je ponašanje pokušao opravdati izgovorom da je njihov brak bio "nepopravljivo slomljen".

Charles i Diana su u vrijeme prikazivanja Charlesovog priznanja već dvije godine bili razdvojeni.

Dianina biografkinja Sarah Bradford napisala je da je Diana "glumila nezainteresiranost" nakon što je Charlesova izjava emitirana.

Zanimljivo je i da je princeza Diana posjedovala haljinu čak tri godine prije nego što ju je prvi put obukla, jer se bojala da je predrska i smiona.

Diana je isprva odbila poziv na večeru, međutim, predomislila se nakon Charlesovog javnog istupa te poziv ipak prihvatila i pojavila se u jednom od modnih izdanja koje će zauvijek ostati zapamćeno, piše Story.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije