Ovom modnom kombinacijom princeza Diana šokirala je kraljicu Elizabetu II

0
Radiosarajevo.ba
Ovom modnom kombinacijom princeza Diana šokirala je kraljicu Elizabetu II
Foto: Prtscr/Gloria.hr / Modni detalj princeze Diane

Tragično preminula princeza Diana i dan danas je u sjećanju kao jedna od žena iz javnog života čiji se modni stil nikad neće zaboraviti.

Voljela je istraživati i poigravati se s modom, zbog čega su se često podizale obrve na dvoru, a jednim je svojim outfitom navodno uspjela uvijek smirenu kraljicu Elizabetu II. potpuno izbaciti iz takta.

Princeza Diana bila je apsolutna modna ikona kojoj nije bilo ravne. Odvažno je spajala boje i uzorke, isprobavala najnovije trendove te modne dodatke koristila onako kako bi njoj u određenom trenutku odgovaralo.

Njene peplum haljine, upečatljive kostime, oversized ovratnike i bluze s puf rukavima kopirale su žene diljem svijeta, a upravo su se zahvaljujući legendarnoj princezi nedavno u modu vratile - biciklističke hlačice.

Nema sumnje da su neustrašive modne igre lijepe princeze često bile tema na ceremoniji ispijanja čaja britanskih kraljevskih ličnosti, no jedan je outfit navodno jako uzrujao kraljicu Elizabetu II jer ga je smatrala apsolutno neprimjerenim.

Naime, za putovanje u Australiju 1985, na koje se uputila sa suprugom, princom Charlesom, princeza Diana od dizajnerice Elizabeth Emanuelle naručila je smaragdno zelenu maksi haljinu na jedno rame, s mašnom koja je bila jedini upečatljivi detalj na luksuznoj toaleti.

Modni detalj princeze Diane - undefined

Tu je ogrlicu kraljica Elizabeta II. naslijedila od kraljice Marije od Tecka te ju prepustila svojoj mlađahnoj snahi, ni ne sanjajući da će je Diana odlučiti nositi kao ukras za kosu, prenosi gloria.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije