Prednosti redovnog seksa: Koliko kalorija troši orgazam?

Radiosarajevo.ba
Prednosti redovnog seksa: Koliko kalorija troši orgazam?
Pinterest / Ilustracija
Seks sagorijeva 300, a orgazam topi od 60 do 100 kalorija.

Zanimljivo, lažni orgazam troši dvostruko više kalorija, za bilo koju pozu da se opredijelite aktivirat ćete svih 657 mišića. Zato, popodne iskoristite za "krevetne aktivnosti".

Ženi muškarac može da bude savršena sprava za vježbanje. U knjizi "Ultimativna seksualna dijeta" opisane su najbolje poze za zatezanje određenih dijelova tela.

Stručnjaci kažu da seks ima bolji učinak od klasičnih vježbi, jer pokreće sve mišiće, ubrzava rad srca i pluća. Pokreću se čak i urogenitalni mišići koji su zapravo glavna zvijezda seksa.

"Kontrakcijom ovog mišića dolazi do erekcije i orgazma kod oba pola. Da bi ovaj mišić bio u dobroj formi potreban je redovan seks", objašnjava trener i fizioterapeut Majk Aunger sa engleskog Univerziteta u Notingemu.

Prema njegovim savjetima, poza nije presudna, važno je redovno ponavljanje i stalna vježba.

"Ljubljenje troši od 120 do 325 kalorija na sat, a masturbacija oko 150 kalorija. Orgazam će istopiti od 60 do 100 kalorija, a žene koje glume orgazam potroše dvostruko više kalorija", kaže Aunger.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije