Pravi izbor za toplu jesen: Kardigani koji su uvijek u trendu, a evo kako da ih stilizujete

0
Radiosarajevo.ba
Pravi izbor za toplu jesen: Kardigani koji su uvijek u trendu, a evo kako da ih stilizujete
Foto: Pexels / Džemperi

Zatvoreni kardigani mogu biti demode, ali ove godine su napravili svoj veliki povratak na modnu scenu. 

Ako ste razmišljali da je zatvoren kardigan nešto što nije cool, porazmislite još jednom. 

Ove jeseni, poznate ličnosti su se odlučili da populariziraju kardigane koji su mladalački, šareni i napravljeni od tankog pletiva, umjesto čvrste i debele vune. 

Ubijeni policajac u Bosanskoj Krupi je otac bivšeg juniorskog reprezentativca BiH

Ubijeni policajac u Bosanskoj Krupi je otac bivšeg juniorskog reprezentativca BiH

Kardigan je svjež odjevni predmet, sa čim ga god uparili. Možete ga nositi sa suknjama, pantalonama, pa čak i haljinama. 

Ključ je da ga uparite sa komplementarnim tkaninama i bojama. Jedan od takvih primjera je Gigi Hadid koja je na aerodrom nosila jarko žuti kardigan njenog brenda, a izgled je bio super moderan jer ga je uparila sa farmerkama, bijelom majicom i Adidas Samba tenisicama. 

Možete se igrati i sa siluetom kardigana kao što je uradila Sienna Miller, te izašla u skraćenom kardiganu, te suknjom visokog struka. 

Džemperi
Foto: Pexels: Džemperi

Radi svoje se svestranosti dugi kardigani lako prilagođavaju različitim stilovima i prilikama. Mogu se nositi uz traperice i majicu za ležeran izgled, ali i preko haljine ili uz elegantne pantalone za sofisticiraniju varijantu. Bez obzira preferirate li ležernu ili elegantniju estetiku, kardigani su iznimno jednostavni za kombiniranje i idealan su izbor za prijelazno razdoblje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije