Opet u modi: Pramenovi iz devedesetih vraćaju se na velika vrata

Radiosarajevo.ba
Opet u modi: Pramenovi iz devedesetih vraćaju se na velika vrata
Foto: Pexels / Ilustracija

Da trendovi dolaze, odlaze pa se ponovno vraćaju, pokazuje i najnoviji hit u kosi, tačnije u pramenovima - tzv. chunky highlights koji su bili popularni devedesetih godina prošlog stoljeća, a nosila ih je, između ostalih, i Jennifer Aniston u Prijateljima.

Možemo reći kako su chunky highlights obilježili jednu beauty eru, a ponovno nam dolaze s novom, jesenskom sezonom.

Prije nego što se bacite na proučavanje ovakvih pramenova, imajte na umu da su doživjeli veliki makeover pa dolaze u nešto sofisticiranijoj verziji i kao odlična ideja ako ste poželjeli malu promjenu imidža, piše Diva. 

Ove sezone, chunky highlights kombiniraju se s popularnim tehnikama bojanja kose kao što su balayage ili tzv. babylights pramenovima, a možete birati između hladnih i toplih tonova, ovisno o vlastitim preferencijama, a najbolje je posavjetovati se s frizerom kako biste zajedno pronašli što vam najbolje odgovara.

Ovakve su pramenove, između ostalih, isprobale Kim Kardashian, Dua Lipa i Jennifer Lopez, kao i brojne fashionistice na društvenim mrežama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije