Postoji rješenje: Kako da prespavate sa frizurom, a da je ne pokvarite

Radiosarajevo.ba
Postoji rješenje: Kako da prespavate sa frizurom, a da je ne pokvarite
Foto: Instagram / Frizure

Svi smo doživjeli isto: upravo ste isfenirale kosu, ili napravile lokne, a kosa vam je savršeno svilena, stilizovana i bez frizzy efekta.

Ali na kraju dana – moramo prespavati sa ovom frizurom. Kako biste i sutradan ujutru imale istu očuvanu frizuru, donosimo vam sljedeće savjete kako da prespavate sa frizurom, a da je ne pokvarite.

Tajna frizure koje traje i tokom spavanja jeste dobra priprema. Ako vaša kosa nema dobru pripremu u vidu stajling proizvoda i alata (stajling kreme, pjene, pravilnu veličinu četke, dobru temperaturu stajling aparata), ona će se raspasti tokom spavanja. Lak za kosu umije da bude prilično težak i da oteža vašu kosu, tako da se ujutru možete probuditi sa spljoštenim loknama.

Prije spavanja nanesite malo bebi pudera ili suvog šampona oko linije kose. Ovaj trik će pomoći da se upije višak vlage od noćnog znojenja, koje uzrokuje da se kraće dlačice oko lica uviju. Ujutru nježno iščešljajte višak proizvoda.

Kada se umivate ili nanosite kreme i serume, postarajte se da sklonite kosu sa lica, kako biste izbegli frizz efekat oko linije kose. U tome vam može pomoći „scrunchie“ gumica za kosu od pliša, koja neće napraviti udubljenja niti prelom kose, a pokupiće se je sa lica.

Još jedan super savjet je nošenje kapice za tuširanje.

Učinite vašoj kosi uslugu i uložite novac u svilenu ili satensku jastučnicu. Pamučne jastučnice izvlače vlagu i prirodno ulje iz vaše kose, čineći je suhom i naelektrisanom. Svilena jastučnica smanjuje trenje.

Ako želite da sačuvate voluminozne lokne, jednostavno umotajte kosu oko glave, poput šala i zakačite ukosnicama. Ujutru ćete imate prelepe, frizz-free meke lokne.

Ujutru, ukoliko ste uspjeli da spasete jučerašnju frizuru, i dalje ćete morati da je osvežite! Dodajte volumen loknama, talasima ili teksturisanoj frizuri, uz anti-frizz sprej za kosu. Kako biste osvježili ravni, sleek izgled, dodajte malo anti-frizz seruma protiv uvijanja kose.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije