Poslovni horoskop za mart: Bik može očekivati velike novce, neka se pripaze ribe!

Radiosarajevo.ba
Poslovni horoskop za mart: Bik može očekivati velike novce, neka se pripaze ribe!
Foto: Pixabay / Ilustracija

U nastavku teksta pročitajte pregled poslovnog horoskopa za mjesec mart.

Ovan

Vaša vladajuća planeta je u desetom znaku od vašeg horoskopskog znaka, na odličnom je mjestu, i motiviše vas da se zauzmete za svoju karijeru i poziciju na poslu. S obzirom na to da ova planeta pravi kvadrat na vaše Sunce, ulagat ćete nešto veće napore u realizaciju svojih planova, koji će na kraju biti realizovani. S druge strane ukoliko imate nadređene, budite oprezni u kontaktu s njima, piše portal Luftika.

Bik

U narednih trideset dana bit ćete vrlo skloni dipolomatiji kao i kompromisima, gdje ćete svoje potrebe staviti na drugo mjesto, ali ćete isto tako saradnicima dati do znanja da imate određene granice koje je preporučljivo ne prelaziti. Planeta koja predstavlja finansije je u vašem prirodnom polju ličnosti, što znači da tokom ovog mjeseca možete očekivati prilive novca iz neočekivanih izvora.

Blizanci

S obzirom na to da je vaša vladajuća planeta i tokom ovog mjeseca dobrim dijelom u retrogradnom hodu, budite obazrivi na svim poljima, a posebno na polju doma jer su tu mogući sukobi i nesporazumi. Što se tiče konkretno posla, imat ćete utisak da nikako ne možete krenuti napred pa poslušajte intuiciju i bavite se samo već početim stvarima. Ukoliko postoje neki dužnici prema vama, oni će vam se sada najvjerovatnije javiti ali nemojte očekivati pun iznos da vam bude vraćen.

Rak

Planeta akcije, ali i sukoba se nalazi u vašem prirodnom polju međuljudskih odnosa tako da je ovo mjesec u kojem se mogu desiti sukobi koje vi niste izazvali ali ćete se nekako morati braniti od provokacija. Tome će doprinijeti i tranzitni retrogradni Merkur u znaku riba a od četvrtog do šesnaestog marta u znaku vodolije i neophodno je da imate ovo na umu da biste izbjegli potencijalne rasprave i neprijatne situacije i da ne biste lično shvatili ono što okolina oko vas govori. Također, ovaj period u kojem ćete vidjeti rezultate onoga počeli tokom proljeća i ljeta prošle godine.

Lav

Ovo je mjesec u kojem ćete zaokružiti sve ono što ste počeli u nekom prethodnom periodu posebno tokom prve polovine prošle godine. S obzirom na to da je tranzitni Mars do kraja mjeseca u ovom vašem prirodnom polju zajedno sa ostalim planetama u znaku jarca neophodno je da izdržite napor sa kojim ćete se suočiti jer ćete vrlo brzo nakon toga biti pozitivno rasterećeni i bit ćete zadovoljni postignutim rezultatima. Moguće su s druge strane prekidi ugovora ili potpisivanja nekih novih dogovora, pod uslovom da se takva aktivnost počela u periodu oktobra i novembra prošle godine.

Djevica

Za razliku od prethodnog perioda, mart mjesec donosi stabilizaciju na ovom polju i energiju koju ste rasipali na sve strane tokom januara i februara sada ćete na pravi način kanalisati. Kako je vaša vladajuća planeta u retrogradnom hodu, bez obzira na to što se to često dešava, budite oprezni prilikom redovnih obaveza posebno kada je u pitanju rutinski posao jer, iz lične sigurnosti, možete napraviti grešku. Sve provjeravajte nekoliko puta. Moguće gubitak novca.

Vaga

S obzirom na to da je vaš prirodni vladar tokom marta mjeseca, odnosno od petog marta u odličnom dostojanstvu, ovo je vrijeme u kojem će se napraviti jedan ozbiljan korak naprijed u karijeri. Kako je tranzitni Merkur u retrogradnom hodu, moguće je prolongiranje ili vraćanje na nekadašnje pozicije, ali to vas neće demotivisati, naprotiv, stimulisat će vas da ispravite greške iz prošlosti i da krenete naprijed. Krajem mjeseca, tranzitni Saturn prelazi u znak vodolije, što znači da pritisak polako jenjava i da uživate u plodovima svog rada i truda.

Škorpija

U martu mjesecu vam predstoji velika aktivnost kada je ovaj segment života u pitanju. Vaša motivacija je na veoma zavidnom nivou pored toga što je vaš prirodni vladar do kraja mjeseca u odličnom aspektu sa vašim horoskopskim znakom. Neko od poznanika ili prijatelja će vam se ponuditi kao pomoć, ali vi dobro razmislite da li ćete tu podršku prihvatiti. Što se tiče finansija, ovo je mjesec u kojem ćete ulagati u svoje znanje. Obratite pažnju na komunikaciju sa saradnicima jer se mogu javiti varnice.

Strijelac

Izuzetno ste motivisani kada su finansije u pitanju, a to je nešto što prenosite iz prethodnog mjeseca i zadržat ćete se u narednih tridesetak dana. Povremeno će vas zabrinjavati finansijska situacija zbog toga što će vam se dešavati iznenadni troškovi, ali su u pitanju obaveze koje već dugo čekaju na izmirenje. Planeta harmonije i sklada je u prirodnom polju posla što znači da ćete u narednih mjesec dana uspjeti postići dobre rezultate kada je posao u pitanju i bit ćete u skladnom odnosu sa saradnicima, kolegama i nadređenima.

Jarac

Tranzitni Mars će i dalje boraviti u vašem prirodnom polju ličnosti što znači da će vam dati naglašenu energiju i motivaciju da se pozabavite svojim planovima. Pred vama je period u kojem nećete biti raspoloženi za kompromis što će pojedinim pripadnicima vašeg znaka prouzrokovati sukob sa okolinom na koje se nećete obazirati. Također, bit ćete zadovoljni svojim statusom u društvu, što vidite kao rezultat svojih zalaganja. Veliki dio pripadnika vašeg znaka će dosta ulagati u obrazovanje, da li je u pitanju neka škola ili kurs.

Vodolija

Prvih deset dana mjeseca će biti rezervisana za polje finansija, jer ćete razmišljati o nekim novim ulaganjima. Sada nije momenat za takve projekte već se okrenite svim onim nekadašnjim planovima koje ste zamislili. Petog marta, planeta harmonije ulazi u izazovan znak po vas, što će vam omogućiti intezivnu komunikaciju sa okolinom i saradnicima, ali budite na oprezu jer bez obzira na to što je planeta komunikacije od desetog marta u direktnom hodu, mogu se i dalje javljati povremeni nesporazumi.

Ribe

S obzirom na to da će tranzitni Merkur i tokom ovog mjeseca i dalje boraviti u vašem prirodnom polju ličnosti, na prvom mjestu će vam biti komunikacija sa drugim ljudima, međutim, s obzirom na to da je ova planeta do desetog marta u retrogradnom hodu, imat ćete utisak, koji je ipak zasnovan na realnim činjenicama, da se ponavlja prošlost i da nikako ne možete krenuti naprijed. Četvrtog i 16. marta, ova planeta će privremeno boraviti u vašem prirodnom 12. polju, što znači da je moguća aktivacija nekih tajni koje želite ostaviti za sobom. Pripazite na komunikaciju kao i na to kome se povjeravate. Što se tiče finansija, mogući su prilivi novca, ali isto tako, rashodi uslijed impulsivne kupovine, navodi portal Luftika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije