Poslastica koju svi vole: Ovo je najbolji recept za čupavce
Čupavce jedemo kad god ih se zaželimo.
Sočan biskvit, ukusna tamna čokolada i hrskavi kokos kombinacija su kojoj je teško odoljeti. Upravo su zato čupavci idealan kolač za cijelu porodicu i za svaku priliku.
O čupavcima ne treba puno pričati, već treba uzeti vagu, mikser i odvojiti malo vremena za pripremu. U nastavku donosimo jednostavan recept, koji će vam uštedjeti vrijeme! Čupavci pripremljeni po našem receptu savršeno su sočni, mekani i ukusni, svakako ih isprobaj!
Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara
Čupavci napravljeni po ovom receptu se jako dobro drže jer glazura pomaže da biskvit iznutra ostane vlažan i sočan. Budući da je u glazuri čokolada, premaz će se sa stajanjem u hladnjaku malo stvrdnuti, ali i dalje će biti jednako ukusan. Čupavce možete čuvati u frižideru dobro pokrivene poklopcem ili plastičnom folijom do 3 dana.
- jaje
- 3 kom
- šećer kristal 220 g
- suncokretovo ulje 180 ml
- glatko brašno
- 300 g mlijeko
- 120 ml prašak za pecivo
- 1 kom kokosovo brašno
- 2 žlica tamna čokolada
- 150 g mlijeko
- 200 ml putera
- 150 g kokosovo brašno
Priprema:
Izmiksajte šećer i puter u pjenastu smjesu pa dodajte jaja i mlijeko. Prosijte brašno i prašak za pecivo pa uspite u pripremljenu smjesu. Dobro izmiješajte drvenom kašikom ili špatulom. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, četvrtasti lim (otprilike 25x35 cm) obložite papirom za pečenje pa prelijte smjesu.
Pecite otprilike pola sata i testirajte čačkalicom je li biskvit gotov. Ako izađe čista, biskvit je gotov. Biskvit ohladite pa ga narežite na kocke. Rastopite čokoladu na pari s puterom i mlijekom. Umočite biskvit u čokoladu, uvaljajte u kokos i posložite na čisti papir za pečenje i pustite da odstoje neko vrijeme, piše Večernji list BiH.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.