Poruka Fikreta Hodžića sa njive: "...u vremenu pričanja šuplje priče"

Radiosarajevo.ba
Poruka Fikreta Hodžića sa njive: "...u vremenu pričanja šuplje priče"
Voditelj televizije Hayat i autor knjige "I ja sam iz Srebrenice", Fikret Hodžić je na Facebook objavio status, uz fotografiju sa svoje njive.

Naime, popularni voditelj, u posljednjim mjesecima sve više vremena provodi u rodnoj Srebrenici. Odlučio je porodično zemljište vratiti u "život". 

Šta poručuje Hodžić, pročitajte:

"Kažu da su sve stvari teške prije nego postanu lahke i u to sam se mnogo puta uvjerio. Dajem sebi za pravo da napišem nekoliko rečenica koje mogu i ne moraju biti bitne. Ova slika potvrđuje tezu da lijenost može izgledati privlačno, ali je rad na kraju ono što pričinjava zadovoljstvo i zbog toga i pišem.

U nadi da će neki krenuti sličnim putem želim kazati da u vremenu političkih nadmudrivanja i pričanja šuplje priče ne treba baš plaho razmišljati o istoj ili istim. Zapravo, u životu postoji vrijeme za rad i vrijeme za ljubav. To ne ostavlja prostor za neko drugo vrijeme".

Dodao je da mu sve ide po planu, a rezultati su:

"Rezultati rada su 20 duluma maline koji će naredno ljeto podariti prve plodove. 20 duluma krumpira je već pronašlo svoje tržište i ne bih se iznenadio da već sada neko čita ovaj tekst i jede pomfrit s moje njive. Za nekoliko dana u našoj štali koja je u završnoj fazi, naći će se i 15 bikova. Krenula je priprema za sadnju još 10 duluma maline..".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije