Polovina roditelja u Britaniji misli da je u redu psovati pred djecom

Radiosarajevo.ba
Polovina roditelja u Britaniji misli da je u redu psovati pred djecom
Pixabay / Roditelji priznali koja su urnebesna pitanja pretraživali na internetu iz očaja

Prema istraživanju portala ChannelMum.com koje je provedeno nad 2.000 roditelja djece stare do 16 godina, pokazalo je da čak 52 posto roditelja u Velikoj Britaniji psuje pred svojom djecom i zbog toga se ne osjeća loše.

Za jednog od petero ispitanika psovke pred djecom su prihvatljive jer su "djeca premala da bi ih razumjela". Trećina će nastaviti psovati i kad djeca budu shvatala značenje sve dok djeca ne budu ponavljala za njima.
 
“Psovanje pred djecom je tabu tema. Prije nego što djeca nauče govoriti, roditelji osjećaju da mogu razgovarati kao i dosad. Ali neće proći dugo vremena i djeca će početi ponavljati za njima. U dobi od dvije godine kao papige ponavljaju riječi koje čuju od mame ili tate”, kaže osnivač portala Siobhan Freegard. 
 
Dvije trećine ispitanika je opsovalo ispred vlastite ili tuđe djece. Jedan od pet vjeruje kako je psovanje bezopasno i dio svakodnevnog govora, dok je 15 posto uvjereno da bi djeca ionako čula psovke u parku ili školi. Dio ispitanika kaže kako su naučili psovati na poslu pa im je teško ne razgovarati tako kod kuće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije