Podrška budućim majkama - psihofizička priprema za najljepši period života

0
Promotivni tekst
Podrška budućim majkama - psihofizička priprema za najljepši period života
Promo / Podrška budućim majkama

Proteklih mjesec dana buduće majke imale su priliku da pohađaju Jesenju školu za trudnice koju je organizovalo Udruženje „Filomena“ u Kiseljaku.

Trudnice iz pet opština su tokom ove škole mogle da pohađaju predavanja iz različitih oblasti i steknu znanja i vještina koje će im dobro doći u prvim danima majčinstva. Njihovu misiju podržala je i kompanija Mozzart donacijom paketa voća i prirodnih sokova.

"Mi, kao organizatorke, smo oduševljene, a učesnice takođe. Podijelile smo im zdrave korpe voća i sokova iz kompanije Mozzart nakon predavanja nutricioniste, tako da smo, uz pomoć donatora, akcentovali značaj zdrave ishrane za trudnice. Poklon je bio odličan, a trudnice su prezadovoljne. U svoje ime i u ime učesnica želim da se zahvalim kompaniji Mozzart", kaže Mia Lukić Antić, predsjednica Udruženja „Filomena“, Kiseljak.

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Podrška budućim majkama - undefined

Promo: Podrška budućim majkama

Jesenja škola za trudnice održavala se tokom cijelog oktobra dva puta sedmično. Predavanja je uživo pohađalo 25 trudnica, a 24 buduće majke, koje nisu mogle da prisustvuju, sve su pomno pratile putem Zoom aplikacije. Sve one mogle su mnogo toga da nauče kako bi se što bolje fizički i psihički pripremile za najteže, ali najslađe vrijeme života.

Svake sedmice imale su prenatalne treninge, a edukovali su ih ginekolog, patronažne sestre, primalje, psiholog i nutricionistkinja. Imale su priliku da prođu školu dojenja, savladaju masažu beba, prođu psihološku radionicu, da uživaju u body painting oslikavanju trbuha i da te simpatične momente sačuvaju na fotografijama koje je bilježio profesionalni fotograf.

Organizatori svjedoče da je ovogodišnja škola prošla veoma dobro jer je bila nezapamćeno posjećena i veoma emotivna. Naime, trudnice su bile spremne za saradnju i učenje, a na kraju su organizatorke iznenadile tortom i zahvalnicom, što ih je sve rasplakalo.

Podrška budućim majkama - undefined

Promo: Podrška budućim majkama

Udruženje Filomena ovu školu organizuju od 2019. godine, kada su i počeli sa radom, s tim da im je planove prošle godine poremetila epidemija korona virusa. S obzirom na to da su trudnice rizična grupa, nisu mogle da se okupljaju, ali su ove godine, uz pomoć partnera, nastavile, tradiciju. A među prijateljima projekta ove godine našli su se opština Kiseljak, nekoliko ministarstva u Zeničko- dobojskom kantonu, predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara, te brojni donatori i sponzori, među kojima je i regionalni lider u priređivanju igara na sreću.

"Veoma smo srećni što smo imali priliku da podržimo projekat Udruženja „Filomena“ koji je zaista edukativan i veoma značajan za svaku trudnicu. Smatramo da se bave važnim projektom, kroz koji pružaju podršku budućim majkama, pa smo i mi odučili da njima pružimo podršku u toj misiji- kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta", Selma Salakanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije