Pet trikova za čistu kuhinju bez neugodnih mirisa

Radiosarajevo.ba
Pet trikova za čistu kuhinju bez neugodnih mirisa

Možda ste mislili da čista kuća znači samo pospremanje, ali šta uraditi kada se stvore tvrdokorne mrlje u mikrovalnoj ili masne naslage na vašim kuhinjskim policama...

Masnoća od kuhanja

Da biste se riješili masnoće na vrhu kihunjskih pločica uzrokovane kuhanjem, trebate krpu od mikrofibera umočiti u vrelu vodu i prebrisati, piše Time

Riješite se mirisa

Znamo kako je zamorno i teško riješiti se mirisa nakon kuhanja pa je svaki savjet dobrodošao. U tavi ili manjem loncu zagrijte vodu dodajte limunov sok i mirisne biljke poput lavande ili metvice. Pustite da proključa neko vrijeme dok se prostorija ne ispuni mirisom. Možete staviti i neke druge biljke koje su vama drage i čiji miris volite.

Drugi način je da dodate sirće i malo praška za pecivo. Sirće je prirodno sredstvo za otčepljavanje odvoda. Umjesto skupih proizvoda čiji miris nam čak može i naštetiti, u odvod ulijte emulziju od praška za pecivo i bijelog sirćeta. Kada to odstoji neko vrijeme, dobro isperite vrelom vodom. Probajte i kombinaciju sirćeta i krupne soli, a postupak je isti.

Očistite mikrovalnu pomoću pare i limuna

Ne ribajte svoju mikrovalnu pećnicu. Umjesto toga, u nju stavite zdjelu s limunovim sokom i uključite je. Vidjet ćete kako para i limunov sok utječu na otklanjanje tvrdokornih mrlja.

Čuvajte lavabo

Kako biste oprali lavabo, najbolja kombinacija su soda bikarbona i limun. Pospite sodu bikarbonu i očistite korom limuna. jednostavno i učinkovito!

Tave i lonci

Prokuhajte vodu sa sirćetom u loncu ili tavi koja vam je zagorjela. Potom, ostatke hrane očistite sa sodom bikarbonom i ponovo ćete imati blistavo suđe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije