Pet nevjerovatnih beauty prednosti izolacije

Radiosarajevo.ba
Pet nevjerovatnih beauty prednosti izolacije
Arhiv / Ilustracija

Nije lako ostati pozitivan u situaciji u kojoj se trenutno nalazimo, ali svakako je dobro gledati na stvari s ljepše strane, kako biste očuvali svoje psihičko zdravlje.

A ako vam je teško pronaći ijednu pozitivnu stranu izolacije, mi vam ih sada donosimo pet, i sve se tiču ljepote. Do sada ste već sigurno unaprijedili svoju ličnu higijenu i shvatili važnost redovitog i temeljitog pranja ruku pa ćemo to preskočiti, a ako nastavite biti odgovorni i ostanete kod kuće, dogodit će vam se i ove beauty prednosti:

Čišći ten

Dok ste kod kuće, ne morate se šminkati i vaša koža može slobodno disati, što znači da će s vremenom sigurno postati čišća. Šminkanje zamijenite dodatnim njegom. A pravo je vrijeme i da napokon isprobate razrađene beauty rutine influencerica od 10 i više koraka koje možete pronaći na YouTubeu i društvenim mrežama, piše Index.

Odmorniji izgled

Iskoristite vrijeme u izolaciji kako biste se konačno naspavali kako treba. Osam sati sna dnevno učinit će čuda za vaše zdravlje, ali i vaš izgled. Koža će vam biti sjajnija i naizgled svježija, a konačno se možete oprostiti od podočnjaka i tamnih kolutova oko očiju koji vas naizgled čine starijima i, bit ćemo iskreni, ružnijima.

Pomlađivanje

Budete li se pridržavali prethodnih koraka, nakon izolacije ćete izgledati i mlađe nego prije. Preskakanje šminke, posebno pudera koji isušuje kožu, usporit će pojavu znakova starenja, a objasnili smo vam i kako će vas pomladiti dovoljno sna.

Ljepša i zdravija kosa

Ako zbog odlaska na posao kosu inače perete svaki dan ili koristite razne proizvode i preparate za stiliziranje koji je oštećuju, sada ćete joj pružiti zasluženi odmor. Dok ste kod kuće, ne trebate raditi nikakve posebne frizure pa možete preskočiti lak, pjenu, peglu i sve drugo čime inače tretirate kosu. Vašoj kosi će dobro doći i mali odmor od bojenja.

Mekša koža

Sada kada ste kući, nemate više isprika za preskakanje koraka u njezi kože i možete sebi u potpunosti ugoditi. Zato, nakon svakog tuširanja, za koje vam valjda ne trebamo govoriti da je također nužno i dok stojite kod kuće, nanesite losion ili mlijeko za tijelo kako bi vam kože bila mekša, nježnija i ljepša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije