Pet grešaka koje pravimo prilikom korištenja maski za lice

Radiosarajevo.ba
Pet grešaka koje pravimo prilikom korištenja maski za lice
Pinterest / Ilustracija

Kako bi poboljšale izgled ali i kvalitet svoje kože, većina žena koristi maske za lice. Jednostavane su za upotrebu i daju trenutni efekat. Za ovaj postupak vam nisu potrebne stručne vještine, ali neka pravila ipak treba uzeti u obzir, jer greške mogu negativno uticati na kožu lica.

Greška 1: Ne uzimate u obzir tip kože

Prije nego što napravite masku, morate da odredite potrebe kože. Na primjer, hranljiva maska je kontraindicirana vlasniku kombinovane i masne kože, ali za suhu je pravi spas.

Greška 2: Koristite masku svaki dan

Zapamtite: piling, čišćenje i maske sa efektom liftinga mogu se raditi 1-2 puta sedmično. Ako prekršite ovo pravilo, možete da uništite hidrolipidni sloj kože. Kao rezultat toga, dolazi do iritacije, perutanja, a u najgorem slučaju i do upale.

Ipak, koristite hidratantne maske bez ograničenja. Usput, ako ga nanesete u tankom sloju, slobodno ostavite proizvod do jutra.

Greška 3: Ne čistite kožu lica prije maske

Svaki spa tretman trebalo bi da počne čišćenjem lica. Samo u tom slučaju, aktivne komponente maske mogu prodrijeti duboko u kožu i raditi punom „snagom“.

Greška 4: Držite masku duže od navedenog vremena

Uvijek pročitajte uputstva prije upotrebe. Na osnovu sastava proizvoda, proizvođač izračunava vrijeme nanošenja. Ako je maska potpuno suha na licu, dobit ćete suprotan efekat: dovešće do dehidratacije kože.

Greška 5: Nanesete masku na kožu oko očiju

To područje na licu je vrlo osjetljivo i zahteva posebnu negu. Maske za lice su previše agresivne za nju. Ako treba da navlažite kožu oko očiju, bolje je koristiti posebne maske ili flastere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije