Perete li se kako treba ispod pazuha: Stručnjaci daju savjete za uklanjanje znoja

1
Radiosarajevo.ba
Perete li se kako treba ispod pazuha: Stručnjaci daju savjete za uklanjanje znoja
Foto: TikTok/Screenshot / Kako se riješiti neugodnog mirisa

"Ljudi brzo trljaju kožu ispod pazuha, koriste neki 'tuti-frutti' sapun i misle da su se dobro oprali. No, garantujem vam da nisu uspjeli isprati ni jučerašnji dezodorans."

Ovim riječima Mary Futher opisuje uobičajenu toaletnu proceduru mnogih ljudi, te kaže da zbog ovako loše higijene mogu nastati razni problemi.

"Poslije se žale da im miris znoja često prodre samo nekoliko sati nakon kupanja, a da ne govorimo o pojavi bubuljica koje su prava muka ispod pazuha", kaže Mary koja videe na TikToku objavljuje pod nadimkom "Madamme Sweat" (igra riječi, na engleskom sweat znači znoj).

Vlast propustila šansu: Stupile su na snagu izmjene Ustava FBiH koje je nametnuo Schmidt

Vlast propustila šansu: Stupile su na snagu izmjene Ustava FBiH koje je nametnuo Schmidt

Njen video na ovoj društvenoj mreži o pravilnoj higijeni pazuha pogledalo je više od 2,5 miliona ljudi.

"Svoj pazuh slobodno možete zamisliti kao džunglu", objasnila je na TikToku. "Tamo je toplo i vlažno, idealno za zadržavanje svih vrsta bakterija. Kad se pore začepe, odmah se pojave bubuljice", objašnjava Mary.

Njezin savjet je obavezna upotreba antibakterijskog sapuna i temeljito trljanje kože pazuha u trajanju od 30 sekundi. "To se posebno odnosi na sve one koji se ne depiliraju jer na dlačicama ostaje puno prljavštine i znoja", podsjeća Mary, piše Story.hr.

@madamesweat

What REALLY causes sweat stains on your clothes stains stainedclothes stainedclothing stainedclotheshack hacks hacksandtips naturaldeodorant naturaldeodorantthatworks antiperspirant aluminum underarmdetox detoxguide madamesweat madamesweatisconcerned madamesweatkaianaturals

♬ Waltz No.2 - Cihat Aşkın

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije