Pečene banane koje su osvojile svijet - idealne za doručak!
Za dvije porcije dovoljno vam je:
2 zrele veće banane
2 velike žlice stevije u prahu
1 mala kašika cimeta u prahu
1/4 kašičice muškatnog oraščića
malo maslinovog ulja
Priprema:
Banane narežite na jednake komade, ne pretanke. U zdjelici pomiješajte sve ostale sastojke, na (veću) tavu stavite tek nekoliko kapi maslinovog ulja, na vatru srednje jačine.
Poslažite kolutove banana na dobro zagrijanu tavu i pustite ih da se peku otprilike 2 do 3 minute. Potom žlicom po bananama pospite polovicu pripremljene mješavine sastojaka, i tek onda okrenite banane da se peku s druge strane.
Kada ste ih okrenuli, pričekajte minutu i potom i tu drugu polovicu banana pospite ostatkom mješavine te pecite još oko minutu i pol.
Vadite ih na salvetu i uživajte u sočnim i nikad ovako ukusnim bananama.
Za doručak, za međuobrok, za desert ili kada vas uhvati glad za zdravim zalogajem.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.