Partneru je to gore čak i od prevare: Radite li neku od ovih stvari u vezi?

Radiosarajevo.ba
Partneru je to gore čak i od prevare: Radite li neku od ovih stvari u vezi?
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Veza se temelji na povjerenju, iskrenosti, odanosti, ljubavi i međusobnom razumijevanju, a ako upravo te stvari nedostaju, malo je vjerovatno da će ona opstati.

Neke stvari koje radite mogu biti gore čak i od prevare jer uništavaju vezu malo po malo.

Pink Villa otkriva koje su to stvari koje su do prekida dovele češće nego afera iza partnerovih leđa.

Laganje

Kao i skrivanje raznih stvari od partnera, laganje nikad nije dobra ideja. Čak i ako želite zaštititi drugu osobu, male laži isto mogu dovesti do velikih problema kasnije. Jednom kada se povjerenje naruši, teško ga je ponovno izgraditi.

Nepovjerenje

Ako vam je teško vjerovati partneru čak i oko nekih malih stvari, vjerojatno se nakupio gnjev prema toj osobi što nikako nije dobro. Često uništi vezu i prije nego shvatite da je između vas. Obratite pažnju na to.

Ponižavanje

Stalni prigovori, komentari, kritike... Sve to utječe na samopouzdanje partnera, a za uništavanje istog nije nužno verbalno vrijeđanje. Možda to radite potpuno nesvjesno ili mislite da nije tako strašno. Uništavate vezu. 

Ostanak u vezi kada više nema ljubavi

Ostati s nekim samo zato jer ste ovisni o njima i ne znate biti sami nakon godina i godina veze potpuno je pogrešno. Ne samo da tako narušavate odnos s tom osobom, već narušavate i svoj mir i sreću.

Nedostatak komunikacije

Ako ne možete podijeliti neke stvari iz svog života s partnerom, to je alarm. Nakupit će se puno toga s vremenom, a komunikacija će se svesti na minimum. Pokušajte to ispraviti prije nego je prekasno.

Manipulacija

Veza nije igra u kojoj možete s nekim manipulirati. Poanta je u tome da se jedan prema drugome odnosite ravnopravno. Upravo to je temelj svake zdrave veze. Manipulacija, u bilo kojem obliku, može povrijediti osobu, uništiti samopouzdanje i napraviti više štete nego što mislite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije