Ovo obavezno ubacite u veš mašinu kada perete tenisice

2
Radiosarajevo.ba
Ovo obavezno ubacite u veš mašinu kada perete tenisice
Foto: Pexels / Ilustracija / Tene

Popularnost bijelih tenisica ne prolazi, a najbolje izgledaju kada su - kao nove!

Međutim, to baš nije tako lako postići, koliko god ih često prali, jer se sitne čestice prljavštine uvlače u nabore koji nastaju njihovim nošenjem.

Novi savjet za učinkovito pranje, koji možete primijeniti na tenisice bilo koje boje, jest da uz njih u bubanj veš mašine ubacite i veću plastičnu vrećicu.

Bosansko selo ljepše od Londona: Kako su Fay i Dragan pronašli sreću u BiH

Bosansko selo ljepše od Londona: Kako su Fay i Dragan pronašli sreću u BiH

Trenje vrećicom tokom vrtenjabubnja mašine pomaže očistiti i najmanju prljavštinu, a na tenisicama nema ogrebotina i drugih oštećenja, piše D&D.

Potrebno je, naravno, prvo tenisice očistiti, posebno potplate od grublje prljavštine, skinuti vezice i posebno ih oprati. Možete ih i prvo nasapunati i pustiti da pjena malo djeluje, zatim ih isprati, pa staviti u mašinu, prethodno ih stavite u zaštitnu mrežicu.

 U ovom videu možete vidjeti kako su tenisice obilno premazane pastom za zube prije stavljanja u perilicu, ali možete koristiti i neko drugo, omiljeno sredstvo za pranje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije