Ovo je najprljaviji dio u frižideru: Često ga zaboravljamo, a vrlo lako se čisti

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je najprljaviji dio u frižideru: Često ga zaboravljamo, a vrlo lako se čisti
Foto: Pexels / Ilustracija / Frižider

Pranje frižidera mnoge domaćice ostavljaju za veliko čišćenje. Kada kuhinja dođe na red, počinje veliki posao odmrzavanja frižidera, a sva hrana se vadi i stavlja na druga hladna mjesta u kući.

No, svi znamo da se to ne može činiti dovoljno često, a mnoge dijelove nije ni potrebno češće čistiti.

Ipak, istraživanje američkog udruženja za znanost pokazalo je da je najprljaviji dio frižidera ladica ili košara za voće i povrće. Kako većina domaćica ne prakticira pranje ovih namirnica prije stavljanja u frižider jer se brzo kvare, logično je da će baš ova ladica biti najprljavija, prenosi Dom i dizajn.

'Kinđe, hvala ti': Mirza Delibašić dobio mural u Tuzli

'Kinđe, hvala ti': Mirza Delibašić dobio mural u Tuzli

Za njezinu higijenu nije potrebno čak ni odmrzavati frižider, time se eliminira cijeli dugotrajni dio čišćenja. Dovoljno je tu ladicu samo izvaditi iz frižidera, privremeno izvaditi namirnice i dobro je prebrisati nekim dezinficijensom.

To može biti i obična, jača otopina vode i alkoholnog octa čiji će miris brzo nestati. Obrišite suhom, čistom krpom i ladica je spremna za povratak u frižider.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije