Ovo je hit frizura za 2023. godinu

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je hit frizura za 2023. godinu
Foto: Instagram / Khloe Kardashian

S ulaskom u Novu godinu često se odlučujemo na određene promjene, pa tako i stilski 'preporoditi' i napraviti mali zaokret u svom izgledu, a to uvijek uključuje novu frizuru.

Ono što je jasno iz riječi beauty stručnjaka jest to da će se u 2023. primarno nositi trendi bob frizure, ali čini se da naše poznate dame 'nameću' još jedan trend kada je riječ o frizurama.

Ove jeseni jedna nas je boja za kosu 'tjerala' da odjurimo do najbližeg frizera kako bismo svojoj kosi dali prijeko potrebnu nadogradnju: 'boja meda'. Izgleda da nikuda ne ide ni u 2023. jer i Kim Kardashian, ali i njezina sestra Khloe osvježile su svoje frizure sličnim nijansama.

Premijer liga BiH: Željezničar lovi bodove na Grbavici, Sarajevo protiv Tuzla City

Premijer liga BiH: Željezničar lovi bodove na Grbavici, Sarajevo protiv Tuzla City

'Nova godina, nova ja': Osam frizura koje će obilježiti 2023. godinu

'Nova godina, nova ja': Osam frizura koje će obilježiti 2023. godinu

'Ova boja ima smeđu bazu koja je istaknuta ili posvijetljena tehnikom balayage. 'Ovo ima dimenziju bez pretjeranog posvjetljivanja ili previše truda', rekao je kolorist Rex Jimieson iz Maxine Salona u Chicagu.

Uz to, duge šiške donose veoma primjetnu promjenu izgleda, a odličan su izbor za djevojke koje žele izgledati vitkije.

Upravo se na takvu promjenu uz novu boju kose odlučila i Khloe Kardashian.

Duboke šiške odličan su način da izdužite lice, ali i da istaknete oči. Na kraju, osim o obliku lica, pri odabiru frizure uzmite u obzir strukturu i gustoću kose, kao i dnevne navike te vodite računa o osobnom stilu, piše Story.

Rex dodaje da, ako vam kosa nikad nije bila bojana, ovaj istaknuti izgled možete postići bez upotrebe izbjeljivača.

"Djeluje samo na prirodnoj kosi koju želite održati zdravom, ali posvijetliti folijom ili balayageom. To znači da nema stare boje, ispiranja ili sjaja bilo koje vrste ili ćete vi i vaš kolorist biti razočarani", kazao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije