Ovo je frizura koju nije potrebno održavati ni stilizirati: Izgledat će sve bolje kako bude rasla

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je frizura koju nije potrebno održavati ni stilizirati: Izgledat će sve bolje kako bude rasla
Foto: Pexels / Ilustarcija

Ko ne voli svježe ošišanu kosu koja savršeno pristaje? Ali kad je riječ o održavanju... mnogima to nije omiljeni dio.

Šta ako bismo vam rekli da postoji način da jedan rez traje mjesecima i da kosa pritom izgleda fantastično? Predstavljamo vam cami cut frizuru.

Ovaj inovativni koncept šišanja stvorili su londonski frizerski duo The Hair Bros, koji su frizuru prvi put isprobali na svojoj klijentici Sarah Q. Šišanje je dizajnirano tako da izgleda sjajno kroz različite faze rasta – od uglađenog boba iznad ramena, preko ženstvenog reza iznad ključne kosti, pa sve do lepršavog midi kroja i dužine gotovo do grudi. I to sve bez osjećaja da kosa postaje neuredna ili izobličena.

Ideja za ručak: Jamie Oliverova "ukusna" piletina s bijelim lukom spremna za samo 18 minuta

Ideja za ručak: Jamie Oliverova "ukusna" piletina s bijelim lukom spremna za samo 18 minuta

The Hair Bros osmislili su ovaj stil kako bi prekinuli standardni ciklus šišanja svaka dva mjeseca. "Uvijek kažemo da bi sjajna frizura trebala izgledati nevjerovatno na dan kada napustite salon, ali i pet mjeseci kasnije", objašnjavaju. "Većina vas koji dođete na šišanje čut će nas kako kažemo: vidimo se za šest mjeseci ili godinu dana." Ovaj pristup omogućuje kosi da prođe kroz različite faze rasta, stvarajući stalno nove i uzbudljive frizure. Time se izbjegava klasični ciklus šišanja svaka dva mjeseca, koji može biti frustrirajući, pogotovo za one koji žele pustiti kosu da raste.

Za one koji uživaju u promjenama i vole vidjeti kako im kosa prolazi kroz različite dužine i stilove, 'cami cut' je savršen izbor. Hair Bros ističu kako neke frizure, poput bobova ili šiški, zapravo izgledaju bolje tek mjesec ili dva nakon što su ošišane. I dok neki rezovi zahtijevaju redovno šišanje, poput kratkih, tupih bobova, većina ih to ne treba – sve je u pravilnom početnom oblikovanju i prilagodbi slojeva.

Ključ uspješnog 'cami cut-a' je postaviti pravi okvir – frizuru koja se prirodno razvija i oblikuje kako raste. Vaš stilist trebao bi uzeti u obzir oblik vašeg lica i putanju vaše kose kako bi stvorio slojeve koji će prirodno naglašavati vaše crte lica.

Naprimjer, slojevi koji uokviruju lice mogu se dobro prilagoditi i rasti, bez obzira na to jesu li dužine do uha ili ključne kosti. U suprotnom, krojevi poput tupih šiški zahtijevat će češće održavanje.

Ispravna tehnika slojevitog šišanja također znači da vaša kosa zadržava volumen i pokret tokom cijelog perioda rasta. Bitno je slojeve na početku ošišati malo kraće kako bi mogli pasti na savršeno mjesto dok rastu, piše Diva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije