Jabukovo sirće za čvrstu i zdravu kosu: Prirodna njega koja čini čuda

0
Radiosarajevo.ba
Jabukovo sirće za čvrstu i zdravu kosu: Prirodna njega koja čini čuda
Foto: Pexels / Ilustracija

Jabukovo sirće jača kosu i smanjuje njeno opadanje, kontroliše bakterije i gljivice koje izazivaju probleme s vlasištem, otčepljuje folikulu dlake i radi piling vlasišta.

Ako želite svojoj kosi da omogućite dubinsko čišćenje i smanjite ispiranje farbe, napravite rastvor s jabukovim sirćetom koji će vam omogućiti brojne blagodati. Najbolje bi bilo da koristite prirodno domaće sirće, a ne kupovno.

Za rastvor će vam trebati: bočica s raspršivačem, jabukovo sirće (100 posto prirodno), voda, eterično ulje lavande i aloe vera gel. Prvo našamponirajte i njegujte kosu da bude spremna za upijanje blagodati jabukovog sirćeta, piše 24sata.

Pakleno ljeto u BiH: Sarajevo obara historijske rekorde

Pakleno ljeto u BiH: Sarajevo obara historijske rekorde

Uzmite bocu s raspršivačem i dodajte 3-5 kašika jabukovog sirćeta. Zatim dodajte 2-3 kapi eteričnog ulja lavande i 1 kašiku gela aloe vere. Napunite ostatak boce vodom i dobro protresite.

Raspršite cijelu dužinu kose sredstvom, a posebnu pažnju obratite na vlasište i vrhove. Ostavite rastvor na kosi 2-5 minuta, temeljno isperite i ponovite jednom sedmično.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije