Ovih 7 stvari ne treba držati u kući - smatraju se nesretnima

Radiosarajevo.ba
Ovih 7 stvari ne treba držati u kući - smatraju se nesretnima
Ovih sedam predmeta posebno se smatra lošima za držati u domu jer navodno donose nesreću prema starim narodnim praznovjerjima:

Slomljeni sat - prema feng shuiju, slomljene stvari općenito treba izbaciti iz kuće, a posebno slomljene satove. Oni navodno ukazuju na nesretne događaje u budućnosti.

Crna vrata - prema kineskom vjerovanju zazivaju lošu sreću u vaš dom, ali ne i ako su okrenuta prema sjeveru.

Stari kalendar - ako niste okrenuli stranicu na trenutni mjesec ili vam je oznaka za datum ostala na krivom mjestu, nije dobro, staro je praznovjerje. Kalendar je simbol prolazećeg vremena, a ako ga koristite na krivi način to navodno može utjecati i na vaš život.

Slomljeno suđe - posuđe prema kineskom vjerovanju simbolizira bogatstvo i obitelj. Ako jedete na napuknutim tanjirima podsvjesno prizivate probleme u svoj život. Zato, savjetuju stručnjaci za feng shui - čim nešto napukne, odmah bacite.

Kaktusi i biljke s trnjem (osim ruža) - unose negativnu energiju u dom.

Mrtve biljke - jednako kao i umjetno bilje smatra se da donosi lošu sreću, pa prema feng shuiju i to treba izbaciti iz kuće čim prije.

Bršljen - staro je vjerovanje da bršljan koji puže uz kuću donosi nesreću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije