Ove stvari nikako ne biste smjeli čistiti deterdžentom za suđe

0
Radiosarajevo.ba
Ove stvari nikako ne biste smjeli čistiti deterdžentom za suđe
Foto: Unsplash / Ilustracija

Deterdžent za suđe mnogima je univerzalno sredstvo za čišćenje mnogih površina u domu. Međutim, postoji mnoštvo kućanskih predmeta i površina koje deterdžent za suđe može zapravo oštetiti. 

Profesionalni čistači su ukazali na neke od tih predmeta, a pritom su sugerirali i čim ih je bolje tretirati, piše Apartment Therapy.

Ogledala

Deterdžent za suđe može ostaviti tragove i ostatke na ogledalima ako ga ne isperete do kraja, a za to može biti potrebno mnogo vode. Umjesto toga koristite razrijeđeno sirće ili sredstvo za čišćenje stakla.

Ramo Isak poziva sve one koji cijene njegov rad da glasaju za kandidate na listama Snaga Naroda

Ramo Isak poziva sve one koji cijene njegov rad da glasaju za kandidate na listama Snaga Naroda

Nehrđajući čelik

Deterdžent može ostaviti tragove na površinama od nehrđajućeg čelika. Umjesto toga, odlučite se za rješenje posebno formulirano za uređaje od nehrđajućeg čelika.

Koža

Prirodna ulja održavaju dobru kožu, a deterdžent će ih ukloniti. To će dovesti do sušenja i pucanja materijala.

Granitne i kamene ploče

Deterdžent za suđe može ostaviti talog na poroznim površinama poput granita ili kamena. Umjesto toga, koristite sredstva za čišćenje formulirana za kamene površine kako biste izbjegli bilo kakvu štetu.

Pozlaćeni predmeti

Sredstvo za pranje suđa može izgrebati i ukloniti pozlaćeni sloj. Što se tiče nakita i pozlaćenih površina, uvijek koristite namjensko sredstvo za čišćenje.

Aparati za kafu

Deterdžente je bolje izbjeći kad je u pitanju čišćenje aparata za kafu. On će u spremniku za vodu ostaviti mjehuriće kojih se teško riješiti. Umjesto toga, za čišćenje aparata za kavu koristite sirće, koje će se pokazati učinkovitijim i boljim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije