Ove stvari nikada nemojte bacati u WC školjku: Možete napraviti ogromnu štetu

0
Radiosarajevo.ba
Ove stvari nikada nemojte bacati u WC školjku: Možete napraviti ogromnu štetu
Pixabay / WC šolja

Kako biste izbjegli skupe popravke i nepotrebne probleme s odvodnim sistemom, izbjegavajte bacanje ovih predmeta u WC školjku.

Bacanje određenih predmeta u WC školjku može uzrokovati ozbiljne probleme u vašem odvodnom sistemu, što može dovesti do skupih popravaka.

Donosimo vam popis stvari koje nikada ne biste trebali ispirati vodom iz WC školjke.

Hasan Salihamidžić operisan u Munchenu

Hasan Salihamidžić operisan u Munchenu

Vlažne maramice

Iako mnogi proizvođači tvrde da su vlažne maramice biorazgradive, one se teško raspadaju u vodi i mogu uzrokovati začepljenje. Njihova vlaknasta struktura čini ih otpornima na razgradnju, što može dovesti do blokada u cijevima.

Vlažne maramice

Ubrusi

Ubrusi, iako slični toaletnom papiru, značajno su deblji i manje raspadljivi. Zbog toga mogu lako začepiti odvodne cijevi. Umjesto da ih bacate u WC, radije ih odložite u smeće.

Ulošci i tamponi

Ovi higijenski proizvodi su dizajnirani da upijaju tečnost i zbog toga se ne raspadaju lako. Njihovo bacanje u WC školjku može dovesti do ozbiljnih blokada i problema u sistemu za obradu otpadnih voda.

Ubrus

Pamučni štapići i proizvodi

Pamučni štapići, vata i slični proizvodi ne raspadaju se u vodi. Zbog toga se lako zaglave u cijevima, što može uzrokovati začepljenja koja često zahtijevaju skupe intervencije.

Štapići za uši

Ulje i masnoće

Bacanje ulja i masnoća iz kuhinje u WC školjku može uzrokovati ozbiljne probleme u odvodnom sistemu. Ulje i masnoće se hlade i stvrdnjavaju u cijevima, stvarajući naslage koje otežavaju protok vode i uzrokuju začepljenja.

Kako biste izbjegli skupe popravke i nepotrebne probleme s odvodnim sistemom, izbjegavajte bacanje ovih predmeta u WC školjku. Pravilno odlaganje otpada ne samo da štiti vaš dom, već i čuva okolinu, javlja Klik.

Ulje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije