Ove stvari nikada nemojte bacati u WC školjku: Možete napraviti ogromnu štetu

0
Radiosarajevo.ba
Ove stvari nikada nemojte bacati u WC školjku: Možete napraviti ogromnu štetu
Pixabay / WC šolja

Kako biste izbjegli skupe popravke i nepotrebne probleme s odvodnim sistemom, izbjegavajte bacanje ovih predmeta u WC školjku.

Bacanje određenih predmeta u WC školjku može uzrokovati ozbiljne probleme u vašem odvodnom sistemu, što može dovesti do skupih popravaka.

Donosimo vam popis stvari koje nikada ne biste trebali ispirati vodom iz WC školjke.

Opća bolnica Prim. dr. Abdulah Nakaš dobila novi izgled: Blistavi sjaj u centru Sarajeva

Opća bolnica Prim. dr. Abdulah Nakaš dobila novi izgled: Blistavi sjaj u centru Sarajeva

Vlažne maramice

Iako mnogi proizvođači tvrde da su vlažne maramice biorazgradive, one se teško raspadaju u vodi i mogu uzrokovati začepljenje. Njihova vlaknasta struktura čini ih otpornima na razgradnju, što može dovesti do blokada u cijevima.

Vlažne maramice

Ubrusi

Ubrusi, iako slični toaletnom papiru, značajno su deblji i manje raspadljivi. Zbog toga mogu lako začepiti odvodne cijevi. Umjesto da ih bacate u WC, radije ih odložite u smeće.

Ulošci i tamponi

Ovi higijenski proizvodi su dizajnirani da upijaju tečnost i zbog toga se ne raspadaju lako. Njihovo bacanje u WC školjku može dovesti do ozbiljnih blokada i problema u sistemu za obradu otpadnih voda.

Ubrus

Pamučni štapići i proizvodi

Pamučni štapići, vata i slični proizvodi ne raspadaju se u vodi. Zbog toga se lako zaglave u cijevima, što može uzrokovati začepljenja koja često zahtijevaju skupe intervencije.

Štapići za uši

Ulje i masnoće

Bacanje ulja i masnoća iz kuhinje u WC školjku može uzrokovati ozbiljne probleme u odvodnom sistemu. Ulje i masnoće se hlade i stvrdnjavaju u cijevima, stvarajući naslage koje otežavaju protok vode i uzrokuju začepljenja.

Kako biste izbjegli skupe popravke i nepotrebne probleme s odvodnim sistemom, izbjegavajte bacanje ovih predmeta u WC školjku. Pravilno odlaganje otpada ne samo da štiti vaš dom, već i čuva okolinu, javlja Klik.

Ulje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije