Ovako možete oprati bijele površine: Potrebna su samo tri sastojka

0
Radiosarajevo.ba
Ovako možete oprati bijele površine: Potrebna su samo tri sastojka
Foto: Pexels / Kako očistiti bijele tenisice

Uz pomoć najobičnijih sastojaka i namirnica koje zasigurno imate u špajzu, poput sode bikarbone, alkoholnog octa i limunske kiseline, možete učiniti čuda kad je u pitanju čišćenje vašeg doma.

Osim što su ti sastojci učinkoviti u čišćenju, povoljniji su i prirodniji od kupljenih hemijskih sredstava i zato ih se često koristi upravo za tu namjenu.

Ovom prilikom donosimo jedan kućni trik za čišćenje bijelih površina u domu, na kojima se mrlje odmah uočavaju pa izgledaju istrošeno i staro. To su, primjerice, PVC prozori, plastični vanjski namještaj, pa čak i patike.

Anketa | Šta mislite koje poslove umjetna inteligencija neće moći zamijeniti?

Anketa | Šta mislite koje poslove umjetna inteligencija neće moći zamijeniti?

Najjednostavniji način da im vratite bjelinu je uz pomoć smjese od samo tri sastojka: sode bikarbone, alkoholnog octa i vode.

Prvo je potrebno pomiješati vodu i ocat u omjeru 1:1 te dodati dovoljno sode da dobijete gustu pastu. Umočite staru četkicu za zube i izribajte bijele površine, a zatim ih isperite toplom vodom i ostavite da se osuše, savjetuje Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije