Ovaj trik će vam uštedejti mnogo vremena: Riješite se tvrdokornih mrlja u samo nekoliko minuta

0
Radiosarajevo.ba
Ovaj trik će vam uštedejti mnogo vremena: Riješite se tvrdokornih mrlja u samo nekoliko minuta
Foto: Printscreen / Mrlje od čokolade na odjeći

Odjeću možemo zamastiti na više načina. Bilo da je to masnoća od hrane ili nečeg drugog, teško da ćemo ih se riješiti pranjem odjeće na uobičajen način.

Neki se često okreću izbjeljivaču odjeće, ne razmišljajući o tome da bi njegovo korištenje moglo izblijediti boju ako mrlja koje se pokušavate riješiti, nije bijela. Srećom, stručnjakinja za čišćenje je u objavi na TikToku pokazala kako se riješiti masnih mrlja u samo nekoliko minuta, bez velike muke.

Laura je u videu objasnila da je najbolji način za rješavanje masnih mrlja tekućina za pranje posuđa koju je potrebno utrljati na mrlju koju želite ukloniti, prije nego što ju ubacimo u veš mašinu.

Nakon paklenih vrućina stiže 'ciklona - ubica ljeta': Poznati meteorolog otkrio kada će zahladnjeti

Nakon paklenih vrućina stiže 'ciklona - ubica ljeta': Poznati meteorolog otkrio kada će zahladnjeti

"Ovo funkcionira čak i ako ste već oprali odjevni predmet", rekla je u videu i dodala da je kod tvrdokornijih mrlja najbolje ponoviti postupak više puta.

Trik koji je prikupio više od milion pregleda

Stručnjakinja je posebno naglasila da je bitno na koji način sušimo odjeću. Laura je savjetovala da je korištenje topline u svrhu sušenja odjeće najbolje izbjegavati jer neke masne mrlje u sebi imaju boju.

Kako bi dokazala svoju tvrdnju, pokazala je džemper plave boje koji je potpuno očišćen od masnih mrlja.

@lauradebarra

Get rid of grease stains for good! This is an easy stain removal tip using a cheap and easy to find product #grease #greasestains #stain #stains #stainremover #stainremoval #laundry #washing #washingmachine #laundrytok #laundrytips #cleanclothes #slowfashion #garmentgoddess #laundryhack #greasestain

♬ original sound - LauradeBarra

Njen video je do sada pregledan više od milion puta, a komentari korisnika društvene mreže TikTok puni su oduševljenih korisnika koji ne mogu vjerovati da za ovakav trik nisu znali prije.

"Radim to cijelo vrijeme, nevjerovatno je koliko dobro funkcioniše", "Koristim ovo već godinama. Dobra stara tekućina za pranje posuđa", "Odlično djeluje", neki su od komentara ispod objave na TikToku, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije