Ova biljka je najbolji lijek za čišćenje bubrega

Radiosarajevo.ba
Ova biljka je najbolji lijek za čišćenje bubrega
Naši bubrezi stalno filtriraju krv, odnose otrove i sve štetne tvari koje ulaze u naše tijelo.

Vremenom se toga nakupi mnogo, i našim bubrezima je potreban tretman čišćenja, piše Healthy Living Style.

Kako se toga riješiti?

Vrlo je jednostavno; potrebno je uzeti šaku peršuna, dobro ga oprati, nasjeckati i staviti u lonac te, dodati 1 litar čiste vode.

Kad provrije, kuhati 10-ak minuta i pustiti da se ohladi. Procijediti i uliti u čistu staklenu posudu, te držati u hladnjaku.

Svaki dan popiti po 1 čašu i vidjet ćete kako nakupljeni otrovi i sol počinju izlaziti pri mokrenju. Peršun je poznat kao "najbolji tretman za čišćenje bubrega".

Budući da je bogat kalcijem, suzbija i sprječava osteoporozu.

Jako je dobar za djecu i sportiste.

Dobar je diuretik: pomaže ukloniti višak vode iz organizma na prirodan način. Zbog tog svojstva se koristi u dijetama za liječenje visokog pritiska (hipertenzije) i liječenje bubrega.

Njegov visok sadržaj vitamina i minerala čini ga idealnim za borbu protiv anemije, anoreksije, opće slabosti, iscrpljenosti, mentalnog i fizičkog umora. Idealan je za jačanje kose i noktiju. Jako je dobar za liječenje kožnih problema, a koristan je i protiv čireva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije