Otkrijte zašto je dobro staviti svijeće u zamrzivač

0
Radiosarajevo.ba
Otkrijte zašto je dobro staviti svijeće u zamrzivač
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Jeste li znali da stavljanje svijeća u zamrzivač može pomoći u produljenju njihovog trajanja? Razlog je to što hladnoća može očvrsnuti vosak svijeća i spriječiti njihovo brzo topljenje.

Također, može spriječiti savijanje i deformaciju fitilja, što može pridonijeti boljem i ravnomjernijem sagorijevanju svijeća. Međutim, važno je napomenuti da svijeće treba staviti u zamrzivač samo na kratko vrijeme, nikako duže od sat vremena, kako bi se postigao željeni učinak.

Stavljanje u zamrzivač na duže vrijeme može uzrokovati kondenzaciju vlage na svijećama, što može oštetiti njihovu strukturu i kvalitetu.

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Lagao si, Marko Đuriću'

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Lagao si, Marko Đuriću'

Također, prije stavljanja svijeća u zamrzivač, preporučuje se zamotavanje svake svijeće zasebno u plastičnu foliju ili vrećicu kako bi se spriječilo da upije mirise drugih namirnica u zamrzivaču. Također, treba ih ostaviti da se potpuno odmrznu prije paljenja kako bi se spriječilo pucanje i lomljenje voska.

Dodatna mjera koja može pomoći u produljenju trajanja svijeća je stavljanje u hermetički zatvorenu posudu. Na taj način se štite od vlage i drugih vanjskih utjecaja koji bi mogli utjecati na njihovu kvalitetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije