Ostaju vam dlake kućnih ljubimaca na odjeći? Stavite ovu stvar u veš mašinu i riješite probleme

0
Radiosarajevo.ba
Ostaju vam dlake kućnih ljubimaca na odjeći? Stavite ovu stvar u veš mašinu i riješite probleme
Foto: YouTube / Dlake na odjeći

Svako ko ima kućnog ljubimca, a koji se linja, bio je spreman odreći se u jednom trenutku nošenja tamne odjeće. Ponekad su dlačice toliko sitne, da se poput iglica zavuku u omiljeni pulover, bluzu ili hlače.

Da ne biste prije svakog pranja gubili vrijeme na samoljepljivi roler koji skuplja prašinu i dlačice, postoji jednostavan trik koji ne predstavlja dodatni posao.

Prije nego što napunite bubanj veš mašine odjećom, stavite jednu vlažnu maramicu. Važno je da na svakih sedam do osam kilograma veša ne stavljate više od tri maramice odjednom. Također, ako ne želite da vam odjeća miriše na vlažne maramice, iskoristite antibakterijske ili one koje su bez mirisa.

Gol za Željezničar: Plavi stigli do poravnanja u Gabeli

Gol za Željezničar: Plavi stigli do poravnanja u Gabeli

Zbog svoje strukture, vlažna maramica savršeno hvata sve vrste prljavštine. Djeluje kao "upijač" i posebno dobro skuplja dlake. Da biste iz veš mašine izvukli potpuno čistu odjeću, zapamtite nekoliko pravila. Dobro je prethodno rasklopiti odjeću i istresti je. Ne ubacujte je smotanu. Kada se bubanj počne okretati, vlažne maramice će se miješati u odjeću i skupljati dlake.

Važno je da su vlažne maramice dovoljno čvrste i debele da se ne raspadaju tokom ciklusa pranja, a ako niste sigurni koliko su jake, to možete lako provjeriti pokušajem da ih pokidate rukama. Ako ne uspijete ili vam treba previše snage da to napravite, oni su dovoljno čvrste, javlja Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije