Osmišljeni tamponi od kanabisa za olakšavanje menstrualnih bolova

Radiosarajevo.ba
Osmišljeni tamponi od kanabisa za olakšavanje menstrualnih bolova
Većina žena svakog mjeseca se suočava sa tegobama PMS-a, a najčešće je riječ o grčevima koji se javljaju u predjelu stomaku i zadnjem dijelu leđa.

Kako bi ublažili bolne menstrualne tegobe, kompanija Fiora je osmislila tampon od kanabisa.

Tamponi na bazi marihuane sadrže THC i CBD, dva aktivna sastojka marihuane, a kako navodi tim iz kompanije, THC pomaže nervima da blokiraju bol dok CVD ublažava neprijatne simptome upalnog stanja.

Tampon je dizajniran da opušta mišiće i smanjuje bol, bez psihoaktivnih efekata po korisnika, kažu iz kompanije i dodaju da kapsula nakon umetanja u vaginu, od 15-30 minuta, pruža veliko olakšanje.

Tim iz kompanije također objašnjava kako su došli na ideju da stvore ove neobične tampone.

"Kanabis je kroz historiju poznat kao prirodni lijek koji olakšava bolove koje uzrokuje menstruacija. Željeli smo da podijelimo snažne medicinske učinke ove biljke i omogućimo ženama sigurno i dostupno iskustvo."

Kako se navodi, njihov proizvod može posebno da bude koristan za žene koje pate bolnog poremećaja endometrioze, ali i pri porođajima koji predstavljaju najbolnije iskustvo u životima mnogih žena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije