Osjetite užasan miris urina u vašem kupatilu? Ovo neočekivano sredstvo vam može pomoći u problemu

0
Radiosarajevo.ba
Osjetite užasan miris urina u vašem kupatilu? Ovo neočekivano sredstvo vam može pomoći u problemu
Foto: Pexels / WC školjka

Bilo da se radi o nesreći s kućnim ljubimcem ili nesretnom prolijevanju, miris se može brzo probiti kroz površine i dugo se zadržati nakon incidenta.

Iako postoje bezbrojni komercijalni proizvodi dostupni za borbu protiv mirisa urina, jake hemikalije i dodatni troškovi mogu odbiti ljude od toga, ali postoji kućanski predmet koji bi mogao riješiti problem, a vjerojatno ga već posjedujete.

Pjenu za brijanje vlasnici domova nazivaju tajnim "oružjem" u borbi protiv neugodnih mirisa urina. Pjenasta tekstura i moćna sredstva za čišćenje koja se nalaze u pjeni, čine je jedinstvenom za neutralizaciju i uklanjanje neugodnog mirisa urina s raznih površina.

Savez kolumnista | Jasmin Medić: Ko žali 20. jula?

Savez kolumnista | Jasmin Medić: Ko žali 20. jula?

Ako se radi o svježem urinu, počnite s brisanjem što je više moguće tečnosti čistom krpom ili ubrusom. Izbjegavajte trljanje jer se tako može dalje raširiti i probiti dublje u površinu.

Nakon što upijete što više urina, nanesite pjenu za brijanje direktno na zahvaćeno područje. Pjena će djelovati na podizanje molekula koje uzrokuju miris s površine, čineći ih lakšim za uklanjanje. Četkom s mekim vlaknima ili spužvom nježno utrljajte pjenu za brijanje kružnim pokretima u zahvaćeno područje. To će pomoći da pjena prodre duboko u vlakna površine, osiguravajući temeljito uklanjanje mirisa.

Pustite da pjena za brijanje stoji na zahvaćenom području najmanje 10-15 minuta kako bi imala vremena djelovati. Nakon toga čistom i vlažnom krpom obrišite sav višak pjene i pobrinite se da površina ostane čista i bez mirisa.

Nakon što se osuši, smrad bi trebao potpuno nestati, a vaše kupatilo bi trebala odisati svježim mirisom, javlja Express.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije