Osam odličnih savjeta za vođenje ljubavi po paklenim vrućinama

Radiosarajevo.ba
Osam odličnih savjeta za vođenje ljubavi po paklenim vrućinama
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Nije lako ni prepustiti se strastima dok je vani ovako vruće, ali postoje načini kako uživati u intimi bez pretjeranog znojenja - od seksa pod hladnim tušem do igrica sa kockicama leda, prenosi 24sata.hr.

1. Pod hladnim tušem

“Općenito mislim da seks i voda nisu idealna kombinacija, kao što to izgleda u filmovima. Ali, ako u blizini imate tuš, bazen ili možda jezero, a vani je vruće, iskoristite ih, jer to je stvarno jednostavan način da se ohladite tokom seksa. Zakoračite pod tuš, pustite hladnu vodu i bacite se na posao”, kaže dr. Megan Fleming, seksualna terapeutkinja iz New Yorka.

2. Budite kreativni u pozama

“Ako obično vodite ljubav u misionarskom položaju, zaboravite na tu pozu tokom vrućih dana jer u osnovi ležite jedan na drugome i proizvodite puno tjelesne topline. Radije iskušajte pseću pozu ili obrnutu kaubojku, u tim pozama kontakt tijelima je sveden na minimum”, objašnjava dr. Fleming.

3. Zajednička masturbacija

Ova stručnjakinja savjetuje razgovor o vrućim fantazijama i onome što bi željeli raditi, ali zbog vrućine nemate snage za to.

“Dijeljenje seksualnih fantazija s partnerom može biti super uzbudljivo samo za sebe, ali, također, može završiti zajedničkom masturbacijom. I to je prilika da pokažete partneru što vam se sviđa i kako vam se sviđa. Dokle god vam je udobno samozadovoljavati se jedno pred drugim, uzajamna masturbacija može biti zaista vrući način da uživate, a da se zapravo ne morate dotaknuti”, kaže ona.

4. Kockice leda pomažu

Stavljanje kocke leda u usta prije oralnog seksa može potpuno promijeniti taj osjećaj. I kapanje ledene vode iz rastopljene kocke leda po nečijem tijelu isto može biti super erotično. No u slučaju seksa tokom vrućeg vremena, to može biti i fantastičan način da se seks učini zabavnim i ugodnim. Zato uzmite led iz zamrzivača i pokušajte, smatra dr. Fleming.

Dodaje da ukoliko koristite seksualne igračke, možete ih staviti nakratko u zamrzivač. Samo budite oprezni da se previše ne rashladi, pa provjerite prije stavljanja na kožu da se smrznuti metal ili staklo ne bi zalijepili za kožu vašeg partnera.

Također, razmislite o stavljanju poveza na oči.

“Velika je stvar kod vezivanja očiju to što kada isključite jedno osjetilo, pojačavate druga”, kaže dr. Fleming.

5. Napravite propuh

Zamislite vaša znojna tijela i povjetarac koji ih rashlađuje.

“Dakle, ako se znojite za vrijeme seksa, zašto to ne biste učinili ispred otvorenog prozora? Osim toga, ako ste pomalo ekshibicionisti, osjećaj užitka pojačat će ta neizvjesnost da vas netko može vidjeti”, objašnjava dr. Fleming.
Ukoliko vani ima malo povjetarca, napravite to na balkonu ili na terasi, ali pazite na znatiželjne poglede.

6. Iznajmite sobu u hotelu

Priuštite si jednu noć u finom, hladnom hotelu. Neka to bude vaš bijeg od vrućine koja se zavukla u kuću, ali i od svakodnevice. Klimatizirana hotelska soba unijet će više strasti u vašu vezu i dati vam osjećaj kao da ste se tek upoznali.

7. Koristite čelične igračke

Po ovakvim vrućinama izaberite seks igračke izrađene od nehrđajućeg čelika jer je to materijal koji će vas rashladiti, za razliku od plastike i silikona. Osjećaj hladnog metala na vrućoj koži samo će još dodatno uzburkati strasti.

8. Vodite ljubav u autu

Ako kod kuće nemate klimu ili je pokvarena, a u automobilu je imate, sve što trebate napraviti je otići do vozila upaliti ga i uživati. Osim toga, seks u automobilu pojačat će osjećaj uzbuđenja - bit ćete pomalo avanturistički nastrojeni, prenosi refinery29.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije