Originalni američki steak u srcu Baščaršije: Ponovo otvoren restoran „Zembilj“

0
Radiosarajevo.ba
Originalni američki steak u srcu Baščaršije: Ponovo otvoren restoran „Zembilj“
Foto: Promo / Restoran Zembilj

Američki steak u srcu Baščaršije - vijest je koja će obradovati mnoge gurmane i ljubitelje vrhunski spravljenih odrezaka. Nastavljajući višegodišnju tradiciju pravljenja dobre hrane po čemu su Sarajevo i Baščaršija dobro poznati, restoran „Zembilj“ ponovo je otvoren u novom ruhu spajajući njujorško kulinarsko umijeće sa autentičnim bh. ambijentom.

Zbog svoje lokacije, potpuno renoviranog interijera i eksterijera te široke ponude jela i pića, restoran „Zembilj“ predstavlja idealno mjesto za poslovne sastanke, proslave rođendana, porodične večere, romantične večere te sve druge specijalne prilike.

Restoran je ponovo otvorio novi menadžment koji je petnaest godina proveo u restoranskom biznisu u New Yorku. Prikupljajući iskustvo od priznatih chefova i vodeći restorane koje su rado posjećivale svjetske ličnosti, novi menadžment je znanje iz ove svjetske prijestolnice odlučio donijeti u Bosnu i Hercegovinu. Kombinacijom tradicionalnog i modernog u ovom malom gurmanskom kutku u srcu Sarajeva, ukusna hrana priprema se sa puno ljubavi, a za sve goste restorana „Zembilj“ osiguran je i besplatan dvosatni parking na Baščaršiji. Sve što je potrebno uraditi jeste dostaviti restoranski račun.

Njegujući bosansku tradiciju, restoran je dobio ime po staroj torbi za pijacu kojoj je danas najsličniji ceker. Na pijaci koja se nalazila na prostoru današnje Baščaršije, ljudi su stoljećima proizvode pakovali pravo iz kantara – u zembilj. Odlazak na pijacu oduvijek je bio dio svjetske kulture i baštine te posebno mjesto susreta na kojem se nije samo trgovalo već i družilo. Baš kao i danas u restoranu „Zembilj“.

Za prijateljstvo, za sreću, za užitak! Restoran „Zembilj“.

Više informacija o ponudi dostupno je na Facebook stranici i Instagram profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije