Operite suđe ovim sastojkom i zagorjele šerpe blistat će kao nove

0
Radiosarajevo.ba
Operite suđe ovim sastojkom i zagorjele šerpe blistat će kao nove
Foto: Pixabay / Ilustracija

Čak i najboljima u kuhinji se ponekada desi da im hrana zagori i da kao rezultat dobiju uništeno suđe, tvrdokorne mrlje, koje djeluju da se nikada neće oprati.

Tada većina pribjegava grubom ribanju žicom ili agresivnim hemikalijama, ali kao i uvijek, rješenje se nalazi tamo gdje je i problem nastao – u vašoj kuhinji.

Iako je soda bikarbona višenamjensko sredstvo koje osim u ishrani, široku primjenu ima i u domaćinstvu kada je riječ o čišćenju, još jedna stvar, koju većina ljudi uvijek ima u svojoj kući, uklanja tvrdokorne, zagorjele tragove hrane na posuđu.

Požar u Sarajevu: Vatrogasci na terenu

Požar u Sarajevu: Vatrogasci na terenu

Riječ je o prašku za pecivo. Dakle, sve što vam je potrebno da biste u potpunosti i bez imalo muke oprali suđe koje je zagorjelo, jeste jedna kesica ovog sredstva koje se najčešće koristi za pripremu kolača.

U zagorjelo suđe sipajte tri prsta vode, dodajte prašak za pecivo i stavite da ključa. Zagorjeli dijelovi bi trebalo sami da počnu da se odvajaju, a možete se poslužiti i starom četkicom za zube ili namenskom četkom za pranje sudova.

Ukoliko ne uspijete iz prvog puta, postupak ponovite, a šerpu ili bilo koji drugi sud potom operite po uobičajenom postupku, sa malo deterdženta i mlake vode.

Primjenom ovog trika uštedit ćete vrijeme i zagorjeli sudovi vam više neće zadavati glavobolje, a uvijek će biti blistavo čisti, piše Krstarica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije