Čaše su mutne i nakon pranja u mašini za suđe? Uradite ovo i rezultat će vas iznenaditi

1
Radiosarajevo.ba
Čaše su mutne i nakon pranja u mašini za suđe? Uradite ovo i rezultat će vas iznenaditi
Foto: Pexels / Čaša

Prirodno sredstvo za poliranje već se krije u vašem domu, samo ga treba znati koristiti.

Oprali ste čaše u mašini za suđe, ali nikako niste zadovoljni rezultatom? Čaše su ostale mutne, ponekad su vidljive i mrlje, loše mirišu?

Srećom, postoji nekoliko načina kako im vratiti sjaj, i to bez upotrebe sredstva za poliranje. U ovom slučaju riječ je o korištenju prirodnih sredstava koje mnogi od nas već imaju u svom domu.

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Trik s limunom

Ovaj je trik jedan od najpopularnijih i uvijek je učinkovit! Naime, limun ima svojstvo odmašćivanja, a ujedno i dobro miriše. Sve što je potrebno napraviti jest staviti iscijeđenu polovicu limuna na gornju policu ili u korpicu i uključiti mašinu.

Sirće

Nikad jednostavnije: sirće prelijte u bočicu s raspršivačem i poprskajte ga po čašama prije ciklusa. Treba reći kako je sirće svestrani proizvod koji se ne koristi samo za čaše, već i za čelične šerpe i tave.

Kako najbrže oprati suđe? Slijedite ove korake

Kako najbrže oprati suđe? Slijedite ove korake

Limunska kiselina

Ovo prirodno sredstvo daje izvrsne rezultate uz uštedu novca. Otopite 100-140 grama limunske kiseline u litra vode, a možete dodati pet ili šest kapi eteričnog ulja po želji. Dobili ste sredstvo za poliranje. Prelijte ga u posudu i koristite po potrebi.

Soda bikarbona

Još jedan svestrani proizvod za čišćenje u domu. Šakom sode bikarbone namažite čaše i stavite ih u mašinu za suđe. Započnite pranje na umjerenoj temperaturi.

Ako ste konzumirali tekućine kao što su vino, mlijeko, gazirani sokovi i slično, preporučujemo da sudoper napunite vrućom vodom i u nju naspete čašu sirćeta. Ostavite čaše da se namaču nekoliko minuta, a zatim ih prebacite u mašinu i operite na jedan od opisanih načina, piše D&D.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije