Održite sjaj bijelim tenama cijelu godinu uz ove odlične savjete

0
Radiosarajevo.ba
Održite sjaj bijelim tenama cijelu godinu uz ove odlične savjete
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Bijele tene je teško održavati čistima, one moraju izdržati sve vrste prljavštine i terena, kao i razne vremenske prilike i neprilike.

Tokom ljeta to nije toliki problem, ali tokom hladnijih i kišnih vremena one gube svoj prvobitni izgled i sjaj. Za razliku od naše odjeće, ne možemo ih jednostavno oprati u mašini za veš. Oni zahtijevaju potpuno drugačiji postupak kako bi im se održala čistoća, prenosi metro.co.uk.

Odmah riješite mrlje

Mrlje treba ukloniti što je prije moguće kako bi se izbjeglo uvlačenje u materijal tenisice. Možete napraviti vlastito sredstvo za čišćenje od vode i sode bikarbone te je pažljivo utrljati na mrlju pa nakon nekoliko minuta smjesu obrisati vlažnom krpom. 

Započnite s udarcem

Prije nego što započnete postupak čišćenja, dobro je malo udarati tenaqma jednom o drugu. Ova tehnika pomoći će vam osloboditi cipele od prekomjerne prljavštine ili prašine prije nego što zapnu u materijalu. 

Koristite četkicu za zube 

Četkice za zube obično se koriste za čišćenje kako bi se dosegla mjesta koja su premalena za uobičajene četke za čišćenje. Samo uzmete staru četkicu za zube, vodu i sapun te dobro očetkajte svoje tene.

Održavajte pertle

Zbog svog materijala, pertle na tenama trebat će češće čišćenje nego same tene. Stručnjaci savjetuju da svoje vezice skinete te ih namočite u toploj vodi s malo deterdženta za pranje rublja ili sredstvo za čišćenje mrlja. Ne stavljajte ih u mašinu za veš Iako je ovo lak način za čišćenje bijelih tenaa, mašina zapravo može oštetiti materijal na njima. Stoga uvijek ručno operite svoje tene.   

Nosite čarape

Baš kao što znoj utječe na odjeću i mijenja joj boju, znoj iz naših nogu također može oštetiti tenisice i promijeniti njihovu boju. Stoga je važno da uvijek nosite čarape kako bi upijale sav znoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije