Odličan trik za čišćenje zagorenih tava i posuda

0
Radiosarajevo.ba
Odličan trik za čišćenje zagorenih tava i posuda
FOTO: Facebook / Jednostavan trik za čišćenje

Tave i posude za pečenje koriste se gotovo svakodnevno, pa nije ni čudo da nakon nekog vremena postanu zagorene i crne. No, jedna žena otkrila je odličan trik kako ih očistiti, a mnogi su ostali oduševljeni rezultatima.

Na Facebooku je podijelila trik koji je pronašla na TikToku u kojem je pokazala kako ona čisti svoje zagorene tave uz pomoć nekoliko sastojaka koje sigurno već imate u svom kuhinjskom ormariću, piše Mirror.

Podijelila je fotografije prije i poslije čišćenja, pokazujući svoju tavu koja je bila smeđa i zagorena, a kasnije je postala srebrna i izgledala je kao nova.
Trik započinje posipanjem soli na dno posude, a zatim dodajte sodu bikarbonu i deterdžent za pranje suđa. Sve zajedno lagano izribajte te pomiješajte zajedno, a zatim pokrijte kuhinjskim ubrusom, prelijte alkoholnim sirćetom te ostavite da odstoji pet minuta.

“Neke od mojih tava trebale su više ribanja jer su imale četiri godine nakupljene prljavštine na sebi, ali trik je stvarno jednostavan. I da, postoje proizvodi za čišćenje koji mogu učiniti isto, ali ovo je samo upotreba prirodnih proizvoda. Sretno čišćenje svima”, napisala je u objavi.

Mnogi su ostali oduševljeni rezultatima ovog trika te brzo napisali u komentarima kako ga jedva čekaju isprobati na svom posuđu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije