Odličan savjet: Očistite kistove za šminku uz pomoć 3 sredstva koje sigurno imate kod kuće

1
Radiosarajevo.ba
Odličan savjet: Očistite kistove za šminku uz pomoć 3 sredstva koje sigurno imate kod kuće
Foto: Pexels / Šminkanje / Ilustracija

Bilo za sjene, puder ili podlogu, kistovi za šminkanje dio su standardne opreme svake ljubiteljice make-upa. Ali, s njima se šminka može nanijeti dobro i precizno samo ako se redovno čiste.

A za to vam nije uvijek potreban poseban čistač četkica. Sapun i šampon za kosu također se mogu koristiti za čišćenje pomagala za uljepšavanje, kao i ova tri kućna sastojka, piše Novilist.hr.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje se može pronaći u gotovo svakoj kuhinji. Međutim, ne samo da se može koristiti za kuhanje, već je i nevjerojatan kućni asistent za čišćenje kistova za šminku. Sve što trebate učiniti jest staviti malu količinu ulja u zdjelu, umočiti četkicu u nju i nježno umasirati ulje u četkicu pod tekućom vodom. Zatim četku dobro operite i ostavite da se osuši.

Španska aviokompanija najavila letove iz Sarajeva za Madrid

Španska aviokompanija najavila letove iz Sarajeva za Madrid

Maslinovo ulje
Foto: Pixabay : Maslinovo ulje

Tekućina za pranje posuđa

Tekućina za pranje posuđa ne koristi se samo u kuhinji, već može poslužiti i kao učinkovito sredstvo za čišćenje naših beauty pomoćnika. Navlažite dlačice četke mlakom vodom, a zatim dodajte nekoliko kapi tekućine za pranje posuđa i nježno ih utrljajte prstima. Stepen prljavosti make-up četkice može se vrlo brzo vidjeti iz promjene boje pjene. Kada pjena postane potpuno bijela, dodatno temeljito isperite četkicu pod čistom, mlakom vodom i ostavite da se osuši na zraku. 

Sirće

Sirće je vjerojatno najpopularniji kućni asistent koji pomaže kod svih vrsta problema. Njime se, primjerice, može divno ukloniti kamenac, ali će pomoći da kistovi za šminkanje u tren oka opet postanu čisti. Kako? U šoljicu vrele vode (ne kipuće!) stavite 2-3 kašike bijelog sirćeta i kratko promiješajte jedan po jedan kist. Zatim isperite kist mlakom vodom, i to je to!

Sirće / Ilustracija
Foto: Pixabay: Sirće / Ilustracija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije