Od klasike do otkačenih ideja: U trendu je ovih pet boja kose

0
Radiosarajevo.ba
Od klasike do otkačenih ideja: U trendu je ovih pet boja kose
Foto: Instagram / Ilustracija

Nova je sezona kao stvorena za novitete i promjene, a osim novih kolekcija u modnom svijetu, uvijek volimo vidjeti što je novo u svijetu ljepote.

Najuzbudljivije su, kao i uvijek, trendovi u svijetu frizura, a frizeri i koloristi poznatih za WhoWhatWear otkrili su kakve će se boje kose nositi ove zime.

 Svijetli pramenovi na prednjoj strani

Devedesete se vraćaju na svim poljima, pa tako i u beauty svijetu. Trend kose u dvije boje rezerviran je definitivno za najodvažnije, a vrijedi samo jedno pravilo - što kontrastnije i otkačenije, to bolje! Ako ste u potrazi za inspiracijom, prednji dio obojite u nijansu plave, a ostatak kose neka bude u najtamnijoj nijansi smeđe. 

Prirodna boja kose

Tokom proljetnog lockdowna neki su se odvažili sami obojiti kosu... Nije svima rezultat ispao onako kako su zamislili, a jedna od opcija "popravka" boje kose bilo je i puštanje prirodne boje. Upravo se prirodna boja kosa nametnula kao jedan od najvećih jesenskih trendova, a frizeri kažu da je riječ o odličnoj opciji jer će kosa dobiti prije potreban predah. Celebrity dame poput Jane Fonde, Jourdan Dunn i Julianne Hough pokazale su kako ovaj odabir može izvrsno izgledati. 

Boja pšenice 

Svijetle blonde nijanse su svevremenske, no frizeri kaže kako će ih ove sezone, barem privremeno, zamijeniti prekrasne nijanse pšenice. Već su ih isprobali Chrissy Teigen, Jennifer Lopez, Jasmine Sanders i Ciara pa zašto ne biste i vi?

"Russet" crvena 

S dolaskom jeseni i zime, nijanse crvene dođu u prvi plan. Ipak, ove hladne sezone ne nosi se bilo koja crvena, nego "russet" crvena koja je bogatija i "dublja" od klasične crvene koja podsjeća na boju maka ili trešnje. Ovakvu boju kose isfurale su Issa Rae i Zendaya, a posebna je jer sadrži kestenjaste nijanse zbog čega boja izgleda prirodnije i raskošnije.

Neonski kontrast

I za kraj, trend rezerviran za najodvažnije - neonski kontrast. Trendseterice poput Dua Lipe i Billie Eilish već su isprobale ovaj trend koji ne može proći neopaženo. Dua Lipe odabrala je jarko ružičastu, a Billie Eilish upečatljivu zelenu. Frizeri tvrde da je color-blocking jako veliki trend i savjetuju ga svima koji žele isprobati nešto malo drugačije od balayagea ili klasičnih pramenova, prenosi Diva

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije