Očistite nar u minuti: Iskoristite ovu tehniku i oduševit ćete se

0
Radiosarajevo.ba
Očistite nar u minuti: Iskoristite ovu tehniku i oduševit ćete se
Foto: Pixabay / Nar

Koliko ste puta posegnuli za narom pa se predomislili pomislivši nešto u stilu "Uf, ko će mi to sad čistit...".

Ako vam je čišćenje nara toliko dosadno i mukotrpno, na velikom ste gubitku jer je nar prava riznica zdravlja.

Jedna od najstarijih vrsta voća poznatih čovječanstvu i simbol plodnosti odličan je i izvor vitamina, željeza, folne kiseline i antioksidanta polifenola.

Na aerodromu u Sarajevu oduzeta veća količina neprijavljenog novca u ličnom prtljagu

Na aerodromu u Sarajevu oduzeta veća količina neprijavljenog novca u ličnom prtljagu

Zbog svog iznimnog sastava blagotvoran je za osobe s dijabetesom, vjeruje se da sprječava nastanak nekih vrsta raka dojke, ublažava simptome PMS-a i menopauze, čuva zdravlje usne šupljine i grla te regulira krvni pritisak i štiti od arteroskleroze.

Uz sve navedeno, može vam sasvim dobro poslužiti i u kuhinji, kao dodatak salatama i slasticama, pa čak i kao dekorativni sastojak koktela. O domaćem sirupu od nara da ne govorimo.

No nekima sve ovo nije dovoljno u usporedbi s odbojnošću koju osjećaju prema čišćenju. Takve ćemo motivisati jednim savjetom u vezi čišćenja.

Pripremite oštar nož i pobrinite se da također ima pozamašan tupi kraj. Zašto? Sve će vam biti jasno kad pogledate naredni video, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije